Friday, November 26, 2010

WHAT THE FISH!





FUHHH FUHHHHHH ;)
mari halau habuk reramai !sebab dah berhabuk dah belogg aku nih :D sorry lah encik belog ,i bukan taknak kelek you lah tapi i kan busy STPM, so i kene study andand i should study ! i harap you faham mengapa ,mummy i pongg tak bagi i online jek ;D nonsense! HAHAHA .

well well, banyak bende aku nak bagitahu ,rileks lah .one by one ,kan sopan ? heee .korang tengok pic atas tuh ,tu lah classmate aku upper six .semua hensem dan cantekk kan ?aku ?tak tak .biasa jek .haha ayat mencapap! eh ehh .aku lupe lah. sorry sebab tak sempat nak mintak doa restu dari readers sekalian yg setia membukak blog aku nih ;) even dah langsai 4 paper ,tapi still , nak mintak korang doakan aku ye semoga semuanya baik2 saje .hee aku suke guna ayat tuhh ;)

hm, nanti dah habis STPM 15 december ni ,baru aku post entry panjang-panjang yek .korang tunggu tau. ni saje-saje nak lepaskan gian meng'post' entry. hehe tolonglah naddd ;)


-estoy enamorado deti-
&
-ana bahadbaiqiawi-
&
-te'amor-
&
-saranghae-
&
-j'taime-
perkataan yg membawa 1 takrifan yg sama iaitu:
SAYA CINTAKAN AWAK ;)

hebat hebat :D


see ya soon kawan-kawan!






Saturday, November 13, 2010

riang riang MUET

ada gaya model x?heee

again and again konvo pic. lalala~

at teachers mala house on deepavali! 1 malaysia deyy.

helohelohelo~
harini sangat lapang kepala hotak saye. sekali dgn kepala lutut jugakk :D
sebab si MUET tuh dah selesai exam dah tadi.yuhuuu!
mcm nak jerit lah. 'woiii org kampongg,aku dah habis MUET.'
mesti mereka cakap, 'ade aku kesah ke nad?' HAHAHA

tadi pagi ann, aku buat twitter taw! haha saje mencapap. tujuan cuma nk tengok ke'best'an 
mendealah nih. tade ah best mane dandandan fesbuk tetap dihati. myspace?budak2 ahh. outout :D
sesape kalau rajin, find lah 'nadea' kat twitter tuh. mesti jumpa aku punyerr.dah tau kan muke aku ;)

okeoke go back to MUET,
errr tadi enn, before exam starts. kami salam and hugging teachers Rozi and teachers Mala. 
yg takbleh angkat tuhh teacher Rozi siap sebot target lagi yg dia nk dari kami.
hahaha dia target aku band 4. memang serammm..
 teacher, i do the best just now so i'm hoping your wish come true (;

whoahhh semalam pun si fuad ckp, 'semoga sukses nad, kalau kau berjaya, dpt double cheeseburger'
cettt. apekah itu sjaa? haha jahad seyy aku! taklah, jokinggg!
well teringin pulak nk makan ABC kg. melayu yg feveret .pheww~

*sobbing*
uhuk uhuk. arini and esok lembaga pengawas buat majlis kat desaru. 
gua tak pegi pun enn. sedeyy taw! mesti korang sunyi tanpa aku kann. HAHA birahh~
enjoy yourself ude zakiah, along aiman, farid, mira, teha. shiann korang berlima jekk form6 ;)

baiklah. tibalah masa beta berangkat dari balairung belogg ini, beta mahu beradu dulu. HAHAHA
*penat perah otak dol.* btw, i can't wait for 'abadi di sanubari' and it be held on this monday at selesa hotel jb. ehem. semoga korang hepy2 selalu dgn family ye in this short weekend! love~

nak tgk profile twitter aku,ni lahhh bawah nih ;)
simple but for sure kene pinkyyy sikit :D


sayonara ;)





Friday, November 12, 2010

arigato gozaimas ;D

serabai~

woi orang kampungg, aku da balik sekolah. tadi korang rugi tak tengok aku menari. haha...bengong!
well well. penat tuh bergonjeng tadik. HEHE. bole pon aku menari tadi, tapi takla sehebat si teha tu weyy ;) ehh korang! tadi kankan, si aiman yg monyok mcm mintak penyepak 2 3 ari nih dah happy balik. nahhh ,nampak pon giler dia tadi uhh. baguihhh lah! thumbs up to along aiman. 

Weyy korang, harini kan, befday haziq tauu. mari kita bacakan tahlil kat dia.haha.taklah, nyanyi lagu lah ;D
happy birthday to you 2x, happy birthday to haziq, happy birthday to youu ;) selamat hari lahir ye si kokang malang. semoga kau bahagia dunia akhirat ;) even aku ngn kau selalu maen hina2, tapi kau tetap member gonjeng aku (; 

esok exam muet dahhh, phewww~ gua tak takut lah. dah standby dah nih. HAHA. otak lah, aku tak redy ni, still cuak agy. tapi taknak lah tunjuk LOSER kan so buat2 redy jek nih. HEHE. so kawan2, doakan aku k?

isnin ni ada majlis 'abadi di sanubari' HUHUHU. not really mean to me sebab tak satisfied sanad dgn terms and condition yg pihak sekolah tetapkan. hahaha. tak sabar nak gonjeng nnti. jangan salah step sudah larr. harharhar ;)

oke nad,sila baca buku sekaranggggg ;P



Thursday, November 11, 2010

*joget joget*


wahwahwah.
hati senang lenang. otak berlapang lapang. kepala lutut kau lah nad! hehe. aku tak sekolah harini. tu yg *joget joget* entry aku. aku sakit lahh. ye,aku sakit. err. sakit M lah.haha.tapi study kat umah.huahua. silalah sambung study anda ye ciknad ;D eh ehh. rindu pulak kat budak2 kelas. haha. mesti tgh blajar skng nih.yes! bagus baguihhh. teruskan. thumbs up bebeh! =.= lol apa ku merepek?dahdah.pegi baca buku la ngoii ;D

okeoke.gua undur diri dulu.nak baca fesbuk,eh salah.nak baca buku.doakan gua supaya rajin2 selalu. haihhhh, hahaha... ;)


"together..together..together everyone.together..together come on and have some fun.."

;)



a letter .

they are awesome!

danga walk babyyy~

tadi enn angah ayu ada bagik satu cd and letter .balik rumah aku goyang kaki joget joget tak teringat pon benda tuh ;( (ni kalau angah terbaca ni mesti dia leleh..so harap2 bila dia bukak blog ni pun dia tak pasan ayat aku.hee ) lepas maghrib tu aku onl tetiba bunyik 'bipbip' .lol henfon aku yg cantek molek tu bebunyik ahh . rerupanye ude text daa .dia bagi lirik lagu 'sahabat by aizat jiran aku.' hee .aku yg tgh kusyuk men hina2 dgn hawa dkt fesbuk staring kat words dia tuh ;p woi apekah ni ?tetiba jiwang .pastu dia rply 'takde la.sdey tot tgk cd ayu bg.hahaha.' ops! alamak! walaweyy! lupalupalupa. pastu 2minit lepas tu ayu pulak text. panjang uhh esei msg dia so i make it short and sweet ehh.? hikhik. dia ckp cenghini 'along uda acik usu, angh mintak maaf kalu slama nie angh keliru n was2 dgn pshbtn nie,angh mntk maaf bebanyak, tak beniat pun nak wt cenghitu.tq for everything.'  takpe ngah .kau bagi cd tu pun mmg cukup wat aku taching leleh2 lagi ;)) tak sangka !! budak garang bila jiwang bole pergi jauh jugak yee.?he he he.

"someday someone might come into your life and love you the way you're always wanted. if your someday was yesterday,LEARN. if your someday is tommorow,HOPE. if your someday is today,CHERISH.."
-terusik



;)




Wednesday, November 10, 2010

VARIASI RASA


SALAM 1 MALAYSIA .

apa bahagian episod cerita persekolahan ku hari ni ?
sangat bercampur campur .pagi tadi mood aku mmg broke down .
dah macam kereta usang yg rosak enjinnya .

scene 1

firstly ,aku bengang dgn teacher .mengapa ?entahlah .lately ni mmg aku selalu touching dgn dia .
padahal ,siapa aku ?aku hanya seorang murid tanpa ilmu yg meninggi bentuknya .
seorang murid yg masih mencari arah perjuangan .
tetapi belum apa2 aku dah pacakkan tiang duka dihatinya .
maafkan aku wahai guru tersayang .
kerana dgn begitu mudah aku dirasuk perasaan amarah dihati .
maafkan aku kerana dgn senangnya membiar SYAITAN LAKNATULLAH merajai hati .
mianhea ,i was wrong !

dengan SARIZAN dan ZAKIAH juga begitu .
dengan mudah aku menyucuk perasaan mereka .sedangkan mereka ?selalu baik denganku .
wahai kalian ,maaf sejuta maaf .aku tak terniat langsung utk berbuat begitu .
andai ;(

aku tercari cari apa yg merosakkan mood aku hari ni .
wahai perasaan ,kau sungguh kejam .kau buat orang2 yg aku sayang terluka .
aku masih tercari cari puncanya sehingga waktu MUET habis dan digantikan dgn PP2.

TERIMAKASIH.
Mood aku telah kembali dan aku tersenyum selepas tu .


scene 2

masa PP2 tadi ,aku mengantok tersangat .huh pantang cikgu tak nampak .aku curik2 baring kat meja .
mungkin sebab aku tido lambat malam tadi kottt .bahana meng'post' entry lewat malam .
nilah jadiknya .SYABAS~

Last last bila dah tak tahan sangat ,agaknya SETAN tuh banyak begayut dekat mata kot .
so aku pong berdiri .
cikgu mai: kenapa nad?ngantok..?
nad: eh takdelah cikgu .saje je diri..( sambil sengih2 malu .)
cikgu mai: kalau ngantok sini ,biar saya bagi tips.
nad: eh takpelah cikgu ,tetiba je hilang ngantok .hahaha

sopan tak aku ?aku jual mahal weyyy padahal memang bapak segala setan kot ngantoknya .
HAHA .ngok kau ni nadd .orang nak tolong kau belagak .takde lah .
aku seram sebab cikgu kalau urut memang kaw2 .kita tengok apa jadi lepas tu..

cikgu mai pun story lah pasal dia pegi spa hari tuh .dia cakap dia ada dapat tips dari si pengurut kat sanaa .
memang best lah cara dia story .aku pon macam nak suh dia tolong urut jekk .HAHA .Dah ludah jilat balik .
cikgu suh la kami sesama member saling mengurut *heyy jgn pike laen ehh .*
tapi aku dekat cikgu then suh dia demo kat aku .HAHAHA .

awww aww ,sakitt wohh .dia carik tempat setan betendang kat badan aku nih .heeee .
sambil dia massage tuh ,dia sendawa2 .hehehe ."bnyk betol angin budak ni .badan kecik tapi angin boleh tahan ." HAHAHA cikgu sound2 manja .kecik ?apa ?kecik ? hehehehehe...

nahhh hasilnya ,aku segar walaupun tak bugar .hehehe terimakasih cikgu ,i owe you !
pastu haziq sound aku "eh kau ni nad ,bnyk sangat angin.hahaha ." WHAT THE FISH .
tapi aku tak marah ponggg .eleh dia jeles tuh cikgu tak urut dia . tenkie cikgu lagi sekali ;))

scene 3

lepas habis class PA2 je kami start dancing .HAHAHA .giless ehh aku malu doe !
korang pike ahh kan ,dahlah aku berpasangan dgn si haziq tuhh pastu nak kene wat2 sweet couple lak .
gelissss dowl .YAKKK ;p dgn lagu dia 'mari berpacaran' tu lagilah aku LOYA buat2 .hahaha..

bape kali shekin ,lin ,farah and najah train pon aku still kayu .kayu weyyy KAYUU .
tapi haziq pon malu jugak .lin bape kali sound tadi .dia cakap "perghh 1st time seyy aku tgk nad ngn haziq malu .selalunya kalau maki2 tak malu .kutuk2 tak malu ." haa elah kau lin ,tak malu bila buat perkara keji seperti kutuk2 tuh .malu bila kene dancing HUAHUA .shekin cakap muka gua dah blushing tahap apa tah .siott .kene bahan lagik .takpe gua redha dgn segalanya .aku tak tahan tu bila tgk muka haziq masa menari ,memang buat gua nak terajang kepala lutut dia hah ! sumpah ! muka gaban lawak doee .

Last last aku dapat idea .haaa apa kata kalau tukar aku dgn orang lain .ehheehe .bijak anak roslan nih .
nasibb si najah ni oke jer .dia memang kurang malu .HAHAHA .terimakasih daun keladi najah sebab kau selamatkan aku dari gelak guling2 masa kat stage hotel nanti .hee ;p .tapi memang shomels lah step dancing kami .simple but sweets .sempat dance dekat anjung ilmu taww and dorg gelak2 je sebab comel dance kami .bukan kami yee ;p melalui itu ,aku dpat kenal pasti bahwa bakat aku langsung zero dekat dancing .maluuuu .aku rela nyanyi depan orang ramai bebanding kena menari ;p

OVERALL, semua pun oke .balik dalam pukul 5 gitu .terimakasih pada semua ;) big love .

scene 4

HUHUHU masa balik saing zakiah ,mala ,bella ,ain and dayu tu kan .kami jumpa anjing .bukan anjing dewasa tapi anak anjing .see ?punyalah sedara setan anjing2 tuh ade ke nak kejar ktorang ?mau tak nye lari lintang pukang .HAHAAH baru aku paham perasaan bebudak pinang kalau kene kjar anjing ;p tapi yg tak tahan tuh ,lepas seperate way dgn dorg tinggal lah aku and dayu jek .pon ade anjing jugak !! memang ciscis lah kan .huhu apelah malang harini doe ! lepas lintas jalan ,jumpa lagi anjing .BABUNNN ! aku mang bengang betol lah .kenapa anjing2 sekarang ni suke merayap ?menyusahkan jantung aku  jek .BODOH kau anjing ! aku benci kauuu .eh ehhh anjing2 tu tak kejar peee ,saje je aku overacting lelebeyy ;P bontot ah nadd ;D

huh ,akhirnya sampai ke rumah .lepak2 sat tgk tv cite CINTA dan ANUGERAH dan CHINTA .
fuhh fuhhhh .dah lama tak tengok .malass .jalan cerita klise sangattt .

okeoke .apa dah mak nenek ni membebel .dah penat taip nih ,nak gi carik lirik lagu MARI BERPACARAN japgi .nak kena hafal ,takda lah nampak cm bodoo2 je bila orang perform nanti ;P

thanks for reading peeps ;)


"selagi ada orang menyayangi kamu ,hargailah ia sebaiknya..."


;)




Tuesday, November 9, 2010

wahai hati .



bismillahhirahman'nirahim.
dengan nama Allah yg Maha Pemurah dan Maha Agung.

saat ini detik ini waktu ini .
aku sangat sangat terpukul dengan sesuatu .
kenapa saat ini ?kenapa detik ini ?
aku ingin merintih tapi tiada siapa akan memahami .


Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku
Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta



wahai hati 
jangan bersedih lagi 
wahai hati
kuatkanlah segalanya
wahai hati
semoga kau pulih kembali ;)






"apabila kita mencintai seseorang ,dengan melihatnya bahagia saja sudah membuat kita tersenyum ,kerana sememangnya cinta itu tidak semestinya memiliki."
-nadea

















Terima kasih adikku..




Mengisahkan kisah seorang adik yg selalu tulis surat kat abang dia..Dan dia xtau pon abg dia balas surat tu....hmmm..;(
Boleh like, share, comments.:)

Aku ada abg..Dah lama berpisah..Tapi aku selalu utus surat kat die yg kat kampong..Satu pon x berbalas..
2 Tahun lepas..Aku menikah tanpa izin abang..Sebab puas aku cari tapi x jumpa dia..Sepanjang perkahwinan aku..Aku x tenang..
Cuti sekolah yang lepas..Aku ajak suami aku balik kampong..Aku nak bersihkan rumah pusaka makl dan ayah.. Semasa membersih rumah using tu..Aku tersapu surat yang aku kirimkanpada abangku 2 tahun yang lalu..Sebelum aku menikah…suratnya macam ni..

“Khas buat abangku,
Abg, ko ingat lagi x..
Mak ngan ayah meninggal mase aku Darjah 5..ko plak Tingkatan 5.., Masa tu diorang eksiden sebab nak beli kek befday aku sebab aku baling semua perhiasan kat umah kite, sampai mak terpaksa pegi beli ngan ayah..Tapi aku hairan mase tu, ada  satu bekas kaca yg aku pecahkan..tbe2 banyak air keluar..Tapi ko cepat2 lap lantai umah kite..Tapi aku x amik kisah pon sal hal tu..

Sebelum pegi, diorang cium kita berdua. Diorang cakap

“ Abg, ko jaga adik. Jangan bagi nangis. Kalo mak dah xde, ko jangan tinggal die. Ingat sket mak ngan ayah ko ni..Jangan sesekali biar die sorang-sorang “

Ko ingat x..

Sebelum diorang pegi beli kek, ko balik dari sekolah, ko belikan aku pengikat rambut warna biru, sebab ko ske warna biru kan..Tapi aku campak kat longkang belakang umah kite, Sebab aku suke warna pink. Lepas kejadian tu..ko x penah ucap bufday kat aku lagi..Sampai sekarang..

Abg, ko ingat x..

Kita hidup 2 orang je lepas tu, ko x sekolah lagi..Ko pegi mana pon aku xtau..Tapi malam malam baru ko balik dan xpernah cakap ngan aku, Ingat tak, aku masak untuk ko, Tapi ko xmakan pon..Last2 pagi esok aku nampak ayam2 yg makan.Ko x penah ucap terima kasih kat aku.

Abg, ko ingat x..

Pernah sekali aku mintak duit nak pegi sekolah, Tapi time tu ko tengah tido..Aku amik Dua riggit dalam poket jeans ko..Masa balik sekolah, ko lempang aku sampai mulut aku darah. Tapi ko x pujuk aku balik pon..Tapi keesokannya,nasib baik luka tu dah elok..

Abg, ko ingat x..

Semasa umur aku 18 tahun..ko hantar aku kat Kuala Lumpur, umah Pak Long..ko cakap ko ada hal..Tapi sampai sekarang ko x datang amik aku..Berpuluh surat aku titipkan bersama airmata aku pada kau..Kenapa tiada sebarang balasan..Kenapa abg??

Sekarang umur aku dah mencecah 26 tahun, dan umur ko dah pon 32 tahun, aku sudah pon disunting orang..Ketika hajat untuk menikah aku sampaikan surat lagi pada engkau..Kenapa kau diam je? Kenapa ko x cakap apa2? Aku perlu izinmu sebagai wali aku..
Abg,
Jika kau dapat surat ni..Katakanlah pada aku..Ada apa sebenarnya yg sedang berlaku..
Salam sayang,

Adik.”


Aku mula terasa yg teringin nak selongkar rumah pusaka ni…Yelah.. Nak balik jarang sangat..
Masa aku buka balik almari aku yang buruk yang dah kena makan anai2..Tibe ada satu kotak besar jatuh and banyak kotak2 kecik serta sampul2 surat..
Dan tiba2 aku terpandang satu surat yang cantik sangat…dan aku buka…


“Assalamualaikum..
Kehadapan adikku yang jauh di mata ..
Maafkan abg kerana tidak membalas satu pon surat yang engkau kirimkan..Kerana aku tidak berdaya sayang..
Aku masih ingat detik kemalangan mak dan ayah kita..Iye, kau pecahkan perhiasan rumah..Tahukah kau salah satu perhiasan di situ adalah hadiah untukmu?? Mesti kau tidak perasan..Yang pecah itu adalah sebuah balang ikan emas yg telah aku, ayah dan mak belikan untuk kau..Tahukah kau ayah masih berhutang dengan apek yg jual ikan tu di pekan..

Adikku sayang..
Aku tau kau tak suka warna biru..Tapi aku beli pengikat rambut itu untuk kau..Supaya kau akan ingatkan aku sentiasa bila kau pakai pengikat rambut itu..Walaupon kau dah campakkan pengikat rambaut tu..Aku dah ambil balik, dan basuh..dan telah aku letakkan dalam sebuah kotak kecil di rumah kita..Nanti kau ambil ya..

Adikku sayang..
Jangan lah kau bersedih kerana aku sudah tidak ucapkan lagi tanggal hari jadi mu..Kau pon sudah lupa ya..Pada tarikh itulah kedua orang tua kita meninggal..Aku tak sanggup melihat tangisan engkau bila aku ucapkannya..Aku harap kau mengerti..

Adikku sayang..
Tahukah kau kenapa aku hanya balik bila malam saja..Kerana aku bekerja di pekan..Mengangkat guni2 untuk letak dalam lori..Untuk menyara engkau..Untuk membeli buku sekolah engkau, makan kau, baju-baju engkau dan semua persiapan kau..Kerana masa itu,..Kau sangat terkenal dengan kecantikan kau, Ramai yg memuji..Aku harus sediakan perhiasan untuk kau..Supaya kau tidak rasa malu..Aku tidak pulang siang hari kerana aku takut jika engkau dicerca kerana abangmu yg kelihatan seperti pengemis ini..

Adikku sayang,
siapa cakap yg aku tidak menjamah masakan kau..Aku akan makan masakan itu sebelum subuh..Sebab aku perlukan tenaga untuk siang hari, dan aku makan semasa engkau tidur..Supaya jari-jarimu tidak tercedera dan kasar semasa basuh pinggan dan matamu tidak bengkak kerana menemani aku makan..

Adikku sayang,
aku malu untuk ucapkan terima kasih..Kerana engkau banyak berkorban untukku..Kau menyediakan makanku dan segalanya..Adakah ucapan itu cukup untuk membayar semuanya?? Jika aku ucapkan terima kasih..Biarlah aku ucapkan di akhir hayatku..Kerana terima kasihku untukmu adalah ntuk semua yg kau lakukan semasa hidupku..

Adikku sayang,
Maafkan aku kerana aku memukulmu..Tahukah kau mencuri dan mengambil barang tanpa kebenaran adalah berdosa? Aku tidak sanggup untuk mengherdik kau lalu aku putuskan untuk memberi pengajaran yg akan kau ingat sampai bila-bila..Betulkan..selepas kejadian itu..Kau sudah tidak mengambil barang orang lain sesuka hati kan?? Itu tandanya perbuatanku tidak sia sia kerana aku dapat mendidikmu..Dan tahukah kau aku berhempas pulas menyapu minyak dibibirmu pada malam itu ketika kau tidur?Aku keluar mencari pucuk jambu batu dan menggilingnya sehingga batu lesung itu turut menggiling tangan aku..Sakit yang amat sangat..Tapi aku tetap teruskan dan Alhamdulillah..aku Berjaya mencuci kesan minyak dan ubat itu sebelum kau bangun..Aku tidak mau bengkak itu mencacatkan wajahmu yang cantik itu..

Adikku sayang..
Maafkan aku kerana terpaksa memisahkan kau dari aku, sebenarnya..aku menghantar kau kerana aku jatuh sakit ketika itu..Mungkin kerana ketika aku bekerja kontrak di tempat pembinaan menyebabkan aku sangat terdedah pada debu dan simen..Aku terjatuh semasa kerja dan dikejarkan ke hospital..Doktor mengesahkan aku menghidapi barah peparu dimana badan ku tidak berupaya untuk memikul barang yg berat, serta pernafasan aku sudah tak selancar dulu..Patutlah aku selalu batuk batuk, sesak nafas dan pandanganku yg makin kabur..Aku terpaksa dirawat dihospital walaupon doktor menjangkakan aku xkan bertahan lama..

Sayangku..
Aku titipkan surat ni di rumah pusaka, ketika ini aku di hospital..Jika suatu hari nanti engkau pulang ke rumah kita..Bacalah semua surat2 dan bukalah semua hadiah yg aku belikan setiap tahun lebih kurang 9 tahun dahulu..Dan maafkan aku jika tidak dapat sediakan hadiah untukmu pada tahun ini..

Adikku sayang..

Mungkin tika kau membaca surat ini..Aku sudah pon tiada..Jangan kau bersedih..Di sini ada beberapa perkara yang ingin aku katakan..

  1. Untuk menyapu rumah kita ketika aku pulang dengan pakaian dan kotor serta debu, TERIMA KASIH.
  2. Untuk mengelap setiap barang yg aku sentuh supaya sentiasa bersih dan tiada kuman, TERIMA KASIH.
  3. Untuk membasuh pakaianku yg busuk dengan peluh ku, TERIMA KASIH.
  4. Untuk melemparkan senyuman dan salaman ketika aku pulang dr kerja, TERIMA KASIH.
  5. Untuk memasak lauk kegemaranku yg kau sangka aku tidak suka, TERIMA KASIH.
  6. Untuk mengingatiku dan menulis surat yg tidak bisa aku balas, TERIMA KASIH.
  7. Untuk menjadi adik yang sangat aku sayangi, TERIMA KASIH.
  8. Untuk segalanya yang kita tempuhi, suka mahupon duka, TERIMA KASIH.

Adikku sayang..
sekiranya engkau disunting seseorang..Biarkan pakcik kita menjadi walimu..Kerana aku mungkin sudah tiada..
Bahagiakanlah dirimu..Kerana itu yg aku mahukan..Jagalah suamimu dan jangan kau ingkarinya..
Salam sayang sedalam-dalamnya,
Abang.”

Di rumah pusaka itu..Aku termenung bersama jernihan airmata yg mengalir..Lantas..Aku buka satu persatu hadiah yang dikatakan..
Semuanya berwarna pink..Dan semuanya di tulis nama aku dengan tulisan yg sangat indah..Ya Allah…Aku meraung sambil menatap hadiah itu..
Ya Allah..dimanakah dapat ku cari insan semulia abangku…


p/s: sayu .

J'taime

assalammualaikum.
apa khabar para pembaca hari ni?
diharap semuanya 'i'm feelin good.' aje .macam trademark tv7 tuh ;)
perasan ada apa2 changes tak dekat blog aku ni ?mestilah kan .
kalau tak perasan memang anda rabun ;P
thx to my brotha' ,arif haikal .

err oke kita masuk bab entry nih ;))
apa maksud "J'TAIME" tuh?
tekalah! eh ehh kamonlah .
actually ,J'taime bermaksud 'ILOVEYOU' dalam bahasa perancis .
yay ! aku jumpa words ni dekat majalah remaja edisi berapa tah .
suke.suke.suke <3
aku pernah text along,angah,uda and usu words tuh ;p
mereka tak tahu .so harap2 bila korang bukak blog aku nih ,korang dah taulah ye .

semalam masa dalam bas aku bagi angah and uda surat .
along and usu belom lagik .;(
err actually not rily kinda a letter lah .abes apa tuh ?
err errr .THIS TYPICAL NADIA !

MY OH MY
WHAT THE FISH ;D


sekarang ni aku tengah hot hot dgn pemikiran nih :

1. nak DSLR .whoah whoahh aku suke amek gamba .i wanna be a photographer .aku suka edit gamba .

2. nak NOKIA C3 .alah yg hot pink tuh .memang cool gila kalau aku ada benda tuh ;p

3. nak lappy jenama APPLE color pink jugakkkkk .aku memang suka pink dan gila pink .Awak ,awak yg hensem tuh ,bagi saya satu bole ? hee .

4. korea .ou ouhhh KOREA .bigggg dream ! nak pegi seoul ,nak pegi pulau jeju ,nak pegi nak pegi nak pegi . urghhhh  ;p pssst .youu you .jomlah ajak i pegi sana ?awak belanja ok ?HAHA ;P

5. pangkor and sipadan island .ohhhh pulau yg cantik menawan berseri seri lagi glamour .aku nak jelajah kau .ONE A FINE DAY . (err rasanya macam penah borak dgn aus pasal nih .haha .aku ingattt ! nad tuntut nanti kat aus ;p )

6. saya mahu jumpa awak .awak ?alah .awak tu lahh .yg hari tu tuhh ;p  weyy kamonlahhhh daydreaming princessa .gedissss gilos .


p/s: sila tekan 'x' di hujung atas kanan tuh kalau korang rasa aku dah mula mengada ngada . HAHA .
aku memang macam nih .semuanya aku nak ,semuanya aku berangan angan .hakikatnya ? MY OH MY .


"bila pertama kali lelaki yg dicintai si gadis memberi respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon,
si gadis akan bersikap acuh tidak acuh seolah olah tidak berminat, tetapi sebaik sahaja gagang telefon diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit semua rakan rakannya akan tahu berita tersebut.."
-pernah  terjadi ;)

-that is when she falling in love-

;)








Monday, November 8, 2010

KENAPA ABANG SELALU BULI AKU??



Note ni khas utk abg aku n abg2 yg ade adek2 sekelian...

kite copycat dialog iklan digi jap....

ADEK: Kenapa abg selalu buli akuuu???? (sile bygkan die tgah ckp dgn nada marah)

ABANG: SEBAB AKU KAN ABANG!!!..hahaha

...................................................................

WAAA..x suke dialog nie..sebb dialog nie pernah, tengah n akan sentiasa hantui aku kat mane2 aku pergi.....cisciscis...kenape ko lahir untuk buli aku haa???....

dear my abg,

aku tulis note ni tuk ko sebab aku rase aku taw kenape ko  selalu buli aku... yela kokan lelaki..mmg suke buli adek pompuan yg lemah cam aku ni kankankan?...kenape  ko suke larang aku bwat sumtin tp ko sendiri yg bwat???,,,...ce tengok balek ape yg ko buwat tp ko x kasi aku bwat..cis. nah ko!..haha


mse kecik2  ko slalu ckp cnikan..
" ko ni.... seboklah!...aku nk pergi mane2 pon ko nak ikut.dudukjela kat umah...xyah pegi mane2"
waaa..bengang aku tym nie..adeke abg ak ckp kat aku cni..cis..ble aku nak kuar pegi mane2 ngn kawan ko x bg...tp ko tu..pegi kuar tiaptiap hari lepak2 kat luar xpe pulak..hesh.

tp aku taw senanye dlam hati  ko nak ckp cni,
"abg x nk ko kuar..mcm budak2 popuan len kat luar sane... ko tu pompuan..sorg je adek abg.. abg xnak nt ko jd liar n kene heret ngn jantan2 tapahape kat luar tu...lgpon pompuan x elok slalu kuar2 sgt...kan bhye... n abg x kesahla ko nak marah abg ke ape..ko x nampak lagi dunia luar tu cne...so abg kene la protectla adek abg..abg ckp cmtu sbb aku syg ko..ko kan adek abg.. =)'


pastu ade lagi, mase sekolah menengah ko ckp cni...
"Ko jgn berani nak kapel2...klu aku dpt taw..aku lempang ko ngn jantan tu aku lunyai2 kan.."
aku jawab cni "eh man ade'(haha..tp sory la ek dulu aku jahil lagi xnak dengar ckp ko..xpe skrg aku dah dengar)
eleh ko..punyela mara klu dpt taw aku kapel..ko tu, dulu playboy ..asek2 cter kat aku name makwe bru ko..apekah ini?..sumph takut tengok muke ko mase dpt tau tu...hahaa teros break..ko interview laki tuh mcm ko ni polis ...n laki tu penjenayah plak..haha..

tp aku taw snanye hati ko nk ckp cni
"abg bukan ape...ko ni..jgn cepat sgt percaye laki nie...dorg sume bukan nye boleyh percaye..abg byk kawanlaaaa...abg x nk la adek abg pilih org tapahape..ko pon tengok abg pon ko dah tahu..abg playboy..abg taw ko kuat nanges..so..xnak la adek abg nanges sebb bnda2 bodoh cni..abg xnakla adek abg sedih..ko ingt abg ske ke ade laki len gedik2 ngn ko..dorg tu sume x ley pki tue.... klu ko nk taw laki yg terbaek tuk jage ko adelah aku..hahaha..yelaa..aku kan abg... selagi ko x kawen..abg yg jage ko taw tak!..=)

ade lagi...ko ckp cni
"weyh, aku lapar ni..ko masak cepat..aku nak air sekali..ko letak ais byk2 ...aku nak yg sedap2 punye..aku x ske tawar2... " lepas dah makan..boleyh plak ko ckp cni ek.."weyh..basuh pinggan jangan biar dapur sepah2"..
waahhh..koo..melampau nie...ko ingat aku nie hamba abdi ko ke??..pemalasnye ko..cis...

tapi ak taw senanye dalam hati ko ko nk ckp cni,
" adikku, abg sebenarnye nak latih ko jd istri mithali ni..... mnela tau nt ko dpt husbad suke suruh2 org mcm die tu bos besar ke apeke...manela tau dulu husband ko mase kecik2..sume mak die bwatkan utk die smpi suar kecik die pon mak die basuhkan..sekurg2nye ko da redy..kankankan?.. =)..haaaa.. mesti tym ni ko bwat smbil pejam mate jekann?..hehe mase tu konfem ko nak bwat tepuk2 time kaseh kat abg...alaaa..yg mcm ko bwat mase ko masuk krs dulu tue..xkan ko lupe...adoi..abg pon ingat kot.ish....abg nk ko jd istri n mak yg baek..kan abg dah train ko ckup2..hehehe..see  abg syg ko taw tak =)

lagilagi ko ckp lagi kat aku'
"Ko xyah nk kenal2 ngn kawan aku wlaupon kwan aku hensem2.. ..aku x ske ko knal dorg..tp aku knal kawan ko x pe..sebb kwan ko cun2.. boley aku try..haha"
ko ingat aku nak sangat ke kwan ngn kawan2 ko tue..x heranlaaa...kwan2 aku da ramai.. ko tu yg penyebok usha kwan aku nk try market..x malu ke?..hahaha

tp aku taw ko snanye nk ckp cni,
"abg bukan ape, kwan2 abg tu sume x ley pki..giler.tapahape..ko tu bek..x sesuai kwan ngn kawan abg.. dorg tu pelikpelik...harap muke je..perangai..harammmm... abg nak protect ko nie..abg harap ko pham..sbab aku kan abg ko =)

n lagilagilagilagi..ko ckp cni'
"KO ni kenape ek?.slalu bwat aku marah..dah pergi blah!!"
eleh..ko ingt ko tu x penah bwat aku marah ke???...eee..aku pon menyampah tengok muke ko..cis

tp aku taw ko nak ckp cni
"abg nak ko biase kene mara..so nt ko boley face life ko x kire apepon berlaku.....ko tak taw lagi...dunia nie cne..mmg ko dah besar..tp bg abg ko still adek abg yg gedik n manje mcm budak kecik ..and abg syg gilergiler kat ko..mati pon abg sggup...so abg nk ko jdi kuat macm ironwoman..hehe..abg x nk la ko mudah sgt jatoh..pastu x ley bgun2dah..yea..abg jahat ngn ko..sebb abg nk ko jd budak bek...jgn riso ko bek sgt..tp ko ade nakal sket sbb ko suke kenekan abg depan mak ayah... ko pandai amek ati mak ayah..abg jeles ngn ko..tp papehal pon ko tetap adek abg... abg bwat ko cni sebb abg harap nt ble abg da x ley jge ko...ko taw cne nak jge diri sendiri....sory la abg slalu buli ko...tpkan tgungjawab abg besar taw..smpi mati pon dose ko abg tggung..so..jdilah perempuan terbaek..sbb nt ko boleyh tarik abg masuk syurga..... kan aku abg ko =)

waaaa..abg aku cni rupenye ek...along, aku syg ko. =)

to all abg2 yg ade adek pompuan kat luar sane.. jagelah adek korg bek2 mcm abg aku(walaupon aku slalu saket ati ngn die..ish). .n pade sume adek2 perempuan mcm aku..kite beruntung sebb kita ade abg..trust me..cne pon dorg..dorg akan protect korg ckup2..smpi dorg rase ade org yg sesuai tuk protect korg..jadi..sayangilah abg anda... =)

perhimpunan agung ;)




bismillahhirahmanirrahim ;)
apa maksud aku pasa tittle entry kali ni?
hee
actually ,tadi pegi SMKPG2
ada program NADWAH ISLAMIAH PRA-U
kire kumpul lagi dgn budak2 pra-u daerah PG lah maknanya.
ada dua orang penceramah hari ni.
first ,EN KHAIRULNIZAM .
dia ni baru umur 21 tahun sedang study di UTHM
err anep ,kau kenal kot mamat ni.sila find!
second, EN. SYED .
hee aku tak bape sure dia dari mana .
dah berumur dah pongg ;P

kami berkongsi bas dgn skola ulu tiram .
huh budak2 skola tuh ;p
masa sampai je skolah dorg awal2 lagi dah tecongok muke kawan2 haziq tu
syazwan ,azuan, amirul and azri
hee bole la dorg .
da bape kali jugak jumpa dgn dorg and sumenye oke2 bole masuk kepala .
yeahhhh 
tak sampai seminit masuk salam bas dah dgr suara si syazwan .
grrr kau memang memekak lah wan ,saket pale otak aku .
heee

masa dah balik pong sama .
lagilah super memekak .
tak habis habiss dorg kenekan shekin dgn azri .
haha shekin chill je line2 kacang .
ikot trademark hawa "malukan org sebelum dimalukan."
HEHE
tapi tetiba tak sangka bila aku bukak mulut jek
huargggh
dgn aku sekali kene bahan .
siooott
tapi alsebab aku baek arini
dan
tak memekak sgt .
so dorg tak bebunyik sgt kat aku .
mungkin sebab pepagi lagi da dapat bad news pasal abg ;(
abg ashraf muslim da nak kawin .
grrrr
amarah datang ni .
oke takpe ,kita lupakan tu sumee .
dalam pukul 4 baru sampai taman daya .
huh 
punyalah jauh siap hantar budak2 skolah tiram lagik .
hee haihh ,

japjap
sebelum balik tadi ,
usai program tu adah dtg kat aku .
"nad kau nmpk tak budak yg kau minat tu ?aku nampak .handsome gila nad ."
i was HUH?HUH?
aku nampak tapi tak bape sure samada itu dia atau kawan dia .
sobs
think positive .
tapi budak tu mmg handsome !
sape nama kau ye?
HAHAHA


p/s: tadi bawak tepung ,cadang nak kenekan aiman .
siot kau man .buat muke cekadak kau ye .
dah budak2 ni tak berani nak kacau kau .
arghh tensen .hahaha

;)





Friday, November 26, 2010

WHAT THE FISH!





FUHHH FUHHHHHH ;)
mari halau habuk reramai !sebab dah berhabuk dah belogg aku nih :D sorry lah encik belog ,i bukan taknak kelek you lah tapi i kan busy STPM, so i kene study andand i should study ! i harap you faham mengapa ,mummy i pongg tak bagi i online jek ;D nonsense! HAHAHA .

well well, banyak bende aku nak bagitahu ,rileks lah .one by one ,kan sopan ? heee .korang tengok pic atas tuh ,tu lah classmate aku upper six .semua hensem dan cantekk kan ?aku ?tak tak .biasa jek .haha ayat mencapap! eh ehh .aku lupe lah. sorry sebab tak sempat nak mintak doa restu dari readers sekalian yg setia membukak blog aku nih ;) even dah langsai 4 paper ,tapi still , nak mintak korang doakan aku ye semoga semuanya baik2 saje .hee aku suke guna ayat tuhh ;)

hm, nanti dah habis STPM 15 december ni ,baru aku post entry panjang-panjang yek .korang tunggu tau. ni saje-saje nak lepaskan gian meng'post' entry. hehe tolonglah naddd ;)


-estoy enamorado deti-
&
-ana bahadbaiqiawi-
&
-te'amor-
&
-saranghae-
&
-j'taime-
perkataan yg membawa 1 takrifan yg sama iaitu:
SAYA CINTAKAN AWAK ;)

hebat hebat :D


see ya soon kawan-kawan!






Saturday, November 13, 2010

riang riang MUET

ada gaya model x?heee

again and again konvo pic. lalala~

at teachers mala house on deepavali! 1 malaysia deyy.

helohelohelo~
harini sangat lapang kepala hotak saye. sekali dgn kepala lutut jugakk :D
sebab si MUET tuh dah selesai exam dah tadi.yuhuuu!
mcm nak jerit lah. 'woiii org kampongg,aku dah habis MUET.'
mesti mereka cakap, 'ade aku kesah ke nad?' HAHAHA

tadi pagi ann, aku buat twitter taw! haha saje mencapap. tujuan cuma nk tengok ke'best'an 
mendealah nih. tade ah best mane dandandan fesbuk tetap dihati. myspace?budak2 ahh. outout :D
sesape kalau rajin, find lah 'nadea' kat twitter tuh. mesti jumpa aku punyerr.dah tau kan muke aku ;)

okeoke go back to MUET,
errr tadi enn, before exam starts. kami salam and hugging teachers Rozi and teachers Mala. 
yg takbleh angkat tuhh teacher Rozi siap sebot target lagi yg dia nk dari kami.
hahaha dia target aku band 4. memang serammm..
 teacher, i do the best just now so i'm hoping your wish come true (;

whoahhh semalam pun si fuad ckp, 'semoga sukses nad, kalau kau berjaya, dpt double cheeseburger'
cettt. apekah itu sjaa? haha jahad seyy aku! taklah, jokinggg!
well teringin pulak nk makan ABC kg. melayu yg feveret .pheww~

*sobbing*
uhuk uhuk. arini and esok lembaga pengawas buat majlis kat desaru. 
gua tak pegi pun enn. sedeyy taw! mesti korang sunyi tanpa aku kann. HAHA birahh~
enjoy yourself ude zakiah, along aiman, farid, mira, teha. shiann korang berlima jekk form6 ;)

baiklah. tibalah masa beta berangkat dari balairung belogg ini, beta mahu beradu dulu. HAHAHA
*penat perah otak dol.* btw, i can't wait for 'abadi di sanubari' and it be held on this monday at selesa hotel jb. ehem. semoga korang hepy2 selalu dgn family ye in this short weekend! love~

nak tgk profile twitter aku,ni lahhh bawah nih ;)
simple but for sure kene pinkyyy sikit :D


sayonara ;)





Friday, November 12, 2010

arigato gozaimas ;D

serabai~

woi orang kampungg, aku da balik sekolah. tadi korang rugi tak tengok aku menari. haha...bengong!
well well. penat tuh bergonjeng tadik. HEHE. bole pon aku menari tadi, tapi takla sehebat si teha tu weyy ;) ehh korang! tadi kankan, si aiman yg monyok mcm mintak penyepak 2 3 ari nih dah happy balik. nahhh ,nampak pon giler dia tadi uhh. baguihhh lah! thumbs up to along aiman. 

Weyy korang, harini kan, befday haziq tauu. mari kita bacakan tahlil kat dia.haha.taklah, nyanyi lagu lah ;D
happy birthday to you 2x, happy birthday to haziq, happy birthday to youu ;) selamat hari lahir ye si kokang malang. semoga kau bahagia dunia akhirat ;) even aku ngn kau selalu maen hina2, tapi kau tetap member gonjeng aku (; 

esok exam muet dahhh, phewww~ gua tak takut lah. dah standby dah nih. HAHA. otak lah, aku tak redy ni, still cuak agy. tapi taknak lah tunjuk LOSER kan so buat2 redy jek nih. HEHE. so kawan2, doakan aku k?

isnin ni ada majlis 'abadi di sanubari' HUHUHU. not really mean to me sebab tak satisfied sanad dgn terms and condition yg pihak sekolah tetapkan. hahaha. tak sabar nak gonjeng nnti. jangan salah step sudah larr. harharhar ;)

oke nad,sila baca buku sekaranggggg ;P



Thursday, November 11, 2010

*joget joget*


wahwahwah.
hati senang lenang. otak berlapang lapang. kepala lutut kau lah nad! hehe. aku tak sekolah harini. tu yg *joget joget* entry aku. aku sakit lahh. ye,aku sakit. err. sakit M lah.haha.tapi study kat umah.huahua. silalah sambung study anda ye ciknad ;D eh ehh. rindu pulak kat budak2 kelas. haha. mesti tgh blajar skng nih.yes! bagus baguihhh. teruskan. thumbs up bebeh! =.= lol apa ku merepek?dahdah.pegi baca buku la ngoii ;D

okeoke.gua undur diri dulu.nak baca fesbuk,eh salah.nak baca buku.doakan gua supaya rajin2 selalu. haihhhh, hahaha... ;)


"together..together..together everyone.together..together come on and have some fun.."

;)



a letter .

they are awesome!

danga walk babyyy~

tadi enn angah ayu ada bagik satu cd and letter .balik rumah aku goyang kaki joget joget tak teringat pon benda tuh ;( (ni kalau angah terbaca ni mesti dia leleh..so harap2 bila dia bukak blog ni pun dia tak pasan ayat aku.hee ) lepas maghrib tu aku onl tetiba bunyik 'bipbip' .lol henfon aku yg cantek molek tu bebunyik ahh . rerupanye ude text daa .dia bagi lirik lagu 'sahabat by aizat jiran aku.' hee .aku yg tgh kusyuk men hina2 dgn hawa dkt fesbuk staring kat words dia tuh ;p woi apekah ni ?tetiba jiwang .pastu dia rply 'takde la.sdey tot tgk cd ayu bg.hahaha.' ops! alamak! walaweyy! lupalupalupa. pastu 2minit lepas tu ayu pulak text. panjang uhh esei msg dia so i make it short and sweet ehh.? hikhik. dia ckp cenghini 'along uda acik usu, angh mintak maaf kalu slama nie angh keliru n was2 dgn pshbtn nie,angh mntk maaf bebanyak, tak beniat pun nak wt cenghitu.tq for everything.'  takpe ngah .kau bagi cd tu pun mmg cukup wat aku taching leleh2 lagi ;)) tak sangka !! budak garang bila jiwang bole pergi jauh jugak yee.?he he he.

"someday someone might come into your life and love you the way you're always wanted. if your someday was yesterday,LEARN. if your someday is tommorow,HOPE. if your someday is today,CHERISH.."
-terusik



;)




Wednesday, November 10, 2010

VARIASI RASA


SALAM 1 MALAYSIA .

apa bahagian episod cerita persekolahan ku hari ni ?
sangat bercampur campur .pagi tadi mood aku mmg broke down .
dah macam kereta usang yg rosak enjinnya .

scene 1

firstly ,aku bengang dgn teacher .mengapa ?entahlah .lately ni mmg aku selalu touching dgn dia .
padahal ,siapa aku ?aku hanya seorang murid tanpa ilmu yg meninggi bentuknya .
seorang murid yg masih mencari arah perjuangan .
tetapi belum apa2 aku dah pacakkan tiang duka dihatinya .
maafkan aku wahai guru tersayang .
kerana dgn begitu mudah aku dirasuk perasaan amarah dihati .
maafkan aku kerana dgn senangnya membiar SYAITAN LAKNATULLAH merajai hati .
mianhea ,i was wrong !

dengan SARIZAN dan ZAKIAH juga begitu .
dengan mudah aku menyucuk perasaan mereka .sedangkan mereka ?selalu baik denganku .
wahai kalian ,maaf sejuta maaf .aku tak terniat langsung utk berbuat begitu .
andai ;(

aku tercari cari apa yg merosakkan mood aku hari ni .
wahai perasaan ,kau sungguh kejam .kau buat orang2 yg aku sayang terluka .
aku masih tercari cari puncanya sehingga waktu MUET habis dan digantikan dgn PP2.

TERIMAKASIH.
Mood aku telah kembali dan aku tersenyum selepas tu .


scene 2

masa PP2 tadi ,aku mengantok tersangat .huh pantang cikgu tak nampak .aku curik2 baring kat meja .
mungkin sebab aku tido lambat malam tadi kottt .bahana meng'post' entry lewat malam .
nilah jadiknya .SYABAS~

Last last bila dah tak tahan sangat ,agaknya SETAN tuh banyak begayut dekat mata kot .
so aku pong berdiri .
cikgu mai: kenapa nad?ngantok..?
nad: eh takdelah cikgu .saje je diri..( sambil sengih2 malu .)
cikgu mai: kalau ngantok sini ,biar saya bagi tips.
nad: eh takpelah cikgu ,tetiba je hilang ngantok .hahaha

sopan tak aku ?aku jual mahal weyyy padahal memang bapak segala setan kot ngantoknya .
HAHA .ngok kau ni nadd .orang nak tolong kau belagak .takde lah .
aku seram sebab cikgu kalau urut memang kaw2 .kita tengok apa jadi lepas tu..

cikgu mai pun story lah pasal dia pegi spa hari tuh .dia cakap dia ada dapat tips dari si pengurut kat sanaa .
memang best lah cara dia story .aku pon macam nak suh dia tolong urut jekk .HAHA .Dah ludah jilat balik .
cikgu suh la kami sesama member saling mengurut *heyy jgn pike laen ehh .*
tapi aku dekat cikgu then suh dia demo kat aku .HAHAHA .

awww aww ,sakitt wohh .dia carik tempat setan betendang kat badan aku nih .heeee .
sambil dia massage tuh ,dia sendawa2 .hehehe ."bnyk betol angin budak ni .badan kecik tapi angin boleh tahan ." HAHAHA cikgu sound2 manja .kecik ?apa ?kecik ? hehehehehe...

nahhh hasilnya ,aku segar walaupun tak bugar .hehehe terimakasih cikgu ,i owe you !
pastu haziq sound aku "eh kau ni nad ,bnyk sangat angin.hahaha ." WHAT THE FISH .
tapi aku tak marah ponggg .eleh dia jeles tuh cikgu tak urut dia . tenkie cikgu lagi sekali ;))

scene 3

lepas habis class PA2 je kami start dancing .HAHAHA .giless ehh aku malu doe !
korang pike ahh kan ,dahlah aku berpasangan dgn si haziq tuhh pastu nak kene wat2 sweet couple lak .
gelissss dowl .YAKKK ;p dgn lagu dia 'mari berpacaran' tu lagilah aku LOYA buat2 .hahaha..

bape kali shekin ,lin ,farah and najah train pon aku still kayu .kayu weyyy KAYUU .
tapi haziq pon malu jugak .lin bape kali sound tadi .dia cakap "perghh 1st time seyy aku tgk nad ngn haziq malu .selalunya kalau maki2 tak malu .kutuk2 tak malu ." haa elah kau lin ,tak malu bila buat perkara keji seperti kutuk2 tuh .malu bila kene dancing HUAHUA .shekin cakap muka gua dah blushing tahap apa tah .siott .kene bahan lagik .takpe gua redha dgn segalanya .aku tak tahan tu bila tgk muka haziq masa menari ,memang buat gua nak terajang kepala lutut dia hah ! sumpah ! muka gaban lawak doee .

Last last aku dapat idea .haaa apa kata kalau tukar aku dgn orang lain .ehheehe .bijak anak roslan nih .
nasibb si najah ni oke jer .dia memang kurang malu .HAHAHA .terimakasih daun keladi najah sebab kau selamatkan aku dari gelak guling2 masa kat stage hotel nanti .hee ;p .tapi memang shomels lah step dancing kami .simple but sweets .sempat dance dekat anjung ilmu taww and dorg gelak2 je sebab comel dance kami .bukan kami yee ;p melalui itu ,aku dpat kenal pasti bahwa bakat aku langsung zero dekat dancing .maluuuu .aku rela nyanyi depan orang ramai bebanding kena menari ;p

OVERALL, semua pun oke .balik dalam pukul 5 gitu .terimakasih pada semua ;) big love .

scene 4

HUHUHU masa balik saing zakiah ,mala ,bella ,ain and dayu tu kan .kami jumpa anjing .bukan anjing dewasa tapi anak anjing .see ?punyalah sedara setan anjing2 tuh ade ke nak kejar ktorang ?mau tak nye lari lintang pukang .HAHAAH baru aku paham perasaan bebudak pinang kalau kene kjar anjing ;p tapi yg tak tahan tuh ,lepas seperate way dgn dorg tinggal lah aku and dayu jek .pon ade anjing jugak !! memang ciscis lah kan .huhu apelah malang harini doe ! lepas lintas jalan ,jumpa lagi anjing .BABUNNN ! aku mang bengang betol lah .kenapa anjing2 sekarang ni suke merayap ?menyusahkan jantung aku  jek .BODOH kau anjing ! aku benci kauuu .eh ehhh anjing2 tu tak kejar peee ,saje je aku overacting lelebeyy ;P bontot ah nadd ;D

huh ,akhirnya sampai ke rumah .lepak2 sat tgk tv cite CINTA dan ANUGERAH dan CHINTA .
fuhh fuhhhh .dah lama tak tengok .malass .jalan cerita klise sangattt .

okeoke .apa dah mak nenek ni membebel .dah penat taip nih ,nak gi carik lirik lagu MARI BERPACARAN japgi .nak kena hafal ,takda lah nampak cm bodoo2 je bila orang perform nanti ;P

thanks for reading peeps ;)


"selagi ada orang menyayangi kamu ,hargailah ia sebaiknya..."


;)




Tuesday, November 9, 2010

wahai hati .



bismillahhirahman'nirahim.
dengan nama Allah yg Maha Pemurah dan Maha Agung.

saat ini detik ini waktu ini .
aku sangat sangat terpukul dengan sesuatu .
kenapa saat ini ?kenapa detik ini ?
aku ingin merintih tapi tiada siapa akan memahami .


Mengapa kau pergi
Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu
Berharap engkau jadi kekasih hatiku
Malah kau pergi jauh dari hidupku
Menyendiri lagi
Menyendiri lagi
Di saat kau tinggalkan diriku pergi
Tak pernah ada yang menghiasi hariku
Di saat aku terbangun dari tidurku

Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencintai dirimu
Aku inginkan dirimu
Datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu
Aku sangat mencinta



wahai hati 
jangan bersedih lagi 
wahai hati
kuatkanlah segalanya
wahai hati
semoga kau pulih kembali ;)






"apabila kita mencintai seseorang ,dengan melihatnya bahagia saja sudah membuat kita tersenyum ,kerana sememangnya cinta itu tidak semestinya memiliki."
-nadea

















Terima kasih adikku..




Mengisahkan kisah seorang adik yg selalu tulis surat kat abang dia..Dan dia xtau pon abg dia balas surat tu....hmmm..;(
Boleh like, share, comments.:)

Aku ada abg..Dah lama berpisah..Tapi aku selalu utus surat kat die yg kat kampong..Satu pon x berbalas..
2 Tahun lepas..Aku menikah tanpa izin abang..Sebab puas aku cari tapi x jumpa dia..Sepanjang perkahwinan aku..Aku x tenang..
Cuti sekolah yang lepas..Aku ajak suami aku balik kampong..Aku nak bersihkan rumah pusaka makl dan ayah.. Semasa membersih rumah using tu..Aku tersapu surat yang aku kirimkanpada abangku 2 tahun yang lalu..Sebelum aku menikah…suratnya macam ni..

“Khas buat abangku,
Abg, ko ingat lagi x..
Mak ngan ayah meninggal mase aku Darjah 5..ko plak Tingkatan 5.., Masa tu diorang eksiden sebab nak beli kek befday aku sebab aku baling semua perhiasan kat umah kite, sampai mak terpaksa pegi beli ngan ayah..Tapi aku hairan mase tu, ada  satu bekas kaca yg aku pecahkan..tbe2 banyak air keluar..Tapi ko cepat2 lap lantai umah kite..Tapi aku x amik kisah pon sal hal tu..

Sebelum pegi, diorang cium kita berdua. Diorang cakap

“ Abg, ko jaga adik. Jangan bagi nangis. Kalo mak dah xde, ko jangan tinggal die. Ingat sket mak ngan ayah ko ni..Jangan sesekali biar die sorang-sorang “

Ko ingat x..

Sebelum diorang pegi beli kek, ko balik dari sekolah, ko belikan aku pengikat rambut warna biru, sebab ko ske warna biru kan..Tapi aku campak kat longkang belakang umah kite, Sebab aku suke warna pink. Lepas kejadian tu..ko x penah ucap bufday kat aku lagi..Sampai sekarang..

Abg, ko ingat x..

Kita hidup 2 orang je lepas tu, ko x sekolah lagi..Ko pegi mana pon aku xtau..Tapi malam malam baru ko balik dan xpernah cakap ngan aku, Ingat tak, aku masak untuk ko, Tapi ko xmakan pon..Last2 pagi esok aku nampak ayam2 yg makan.Ko x penah ucap terima kasih kat aku.

Abg, ko ingat x..

Pernah sekali aku mintak duit nak pegi sekolah, Tapi time tu ko tengah tido..Aku amik Dua riggit dalam poket jeans ko..Masa balik sekolah, ko lempang aku sampai mulut aku darah. Tapi ko x pujuk aku balik pon..Tapi keesokannya,nasib baik luka tu dah elok..

Abg, ko ingat x..

Semasa umur aku 18 tahun..ko hantar aku kat Kuala Lumpur, umah Pak Long..ko cakap ko ada hal..Tapi sampai sekarang ko x datang amik aku..Berpuluh surat aku titipkan bersama airmata aku pada kau..Kenapa tiada sebarang balasan..Kenapa abg??

Sekarang umur aku dah mencecah 26 tahun, dan umur ko dah pon 32 tahun, aku sudah pon disunting orang..Ketika hajat untuk menikah aku sampaikan surat lagi pada engkau..Kenapa kau diam je? Kenapa ko x cakap apa2? Aku perlu izinmu sebagai wali aku..
Abg,
Jika kau dapat surat ni..Katakanlah pada aku..Ada apa sebenarnya yg sedang berlaku..
Salam sayang,

Adik.”


Aku mula terasa yg teringin nak selongkar rumah pusaka ni…Yelah.. Nak balik jarang sangat..
Masa aku buka balik almari aku yang buruk yang dah kena makan anai2..Tibe ada satu kotak besar jatuh and banyak kotak2 kecik serta sampul2 surat..
Dan tiba2 aku terpandang satu surat yang cantik sangat…dan aku buka…


“Assalamualaikum..
Kehadapan adikku yang jauh di mata ..
Maafkan abg kerana tidak membalas satu pon surat yang engkau kirimkan..Kerana aku tidak berdaya sayang..
Aku masih ingat detik kemalangan mak dan ayah kita..Iye, kau pecahkan perhiasan rumah..Tahukah kau salah satu perhiasan di situ adalah hadiah untukmu?? Mesti kau tidak perasan..Yang pecah itu adalah sebuah balang ikan emas yg telah aku, ayah dan mak belikan untuk kau..Tahukah kau ayah masih berhutang dengan apek yg jual ikan tu di pekan..

Adikku sayang..
Aku tau kau tak suka warna biru..Tapi aku beli pengikat rambut itu untuk kau..Supaya kau akan ingatkan aku sentiasa bila kau pakai pengikat rambut itu..Walaupon kau dah campakkan pengikat rambaut tu..Aku dah ambil balik, dan basuh..dan telah aku letakkan dalam sebuah kotak kecil di rumah kita..Nanti kau ambil ya..

Adikku sayang..
Jangan lah kau bersedih kerana aku sudah tidak ucapkan lagi tanggal hari jadi mu..Kau pon sudah lupa ya..Pada tarikh itulah kedua orang tua kita meninggal..Aku tak sanggup melihat tangisan engkau bila aku ucapkannya..Aku harap kau mengerti..

Adikku sayang..
Tahukah kau kenapa aku hanya balik bila malam saja..Kerana aku bekerja di pekan..Mengangkat guni2 untuk letak dalam lori..Untuk menyara engkau..Untuk membeli buku sekolah engkau, makan kau, baju-baju engkau dan semua persiapan kau..Kerana masa itu,..Kau sangat terkenal dengan kecantikan kau, Ramai yg memuji..Aku harus sediakan perhiasan untuk kau..Supaya kau tidak rasa malu..Aku tidak pulang siang hari kerana aku takut jika engkau dicerca kerana abangmu yg kelihatan seperti pengemis ini..

Adikku sayang,
siapa cakap yg aku tidak menjamah masakan kau..Aku akan makan masakan itu sebelum subuh..Sebab aku perlukan tenaga untuk siang hari, dan aku makan semasa engkau tidur..Supaya jari-jarimu tidak tercedera dan kasar semasa basuh pinggan dan matamu tidak bengkak kerana menemani aku makan..

Adikku sayang,
aku malu untuk ucapkan terima kasih..Kerana engkau banyak berkorban untukku..Kau menyediakan makanku dan segalanya..Adakah ucapan itu cukup untuk membayar semuanya?? Jika aku ucapkan terima kasih..Biarlah aku ucapkan di akhir hayatku..Kerana terima kasihku untukmu adalah ntuk semua yg kau lakukan semasa hidupku..

Adikku sayang,
Maafkan aku kerana aku memukulmu..Tahukah kau mencuri dan mengambil barang tanpa kebenaran adalah berdosa? Aku tidak sanggup untuk mengherdik kau lalu aku putuskan untuk memberi pengajaran yg akan kau ingat sampai bila-bila..Betulkan..selepas kejadian itu..Kau sudah tidak mengambil barang orang lain sesuka hati kan?? Itu tandanya perbuatanku tidak sia sia kerana aku dapat mendidikmu..Dan tahukah kau aku berhempas pulas menyapu minyak dibibirmu pada malam itu ketika kau tidur?Aku keluar mencari pucuk jambu batu dan menggilingnya sehingga batu lesung itu turut menggiling tangan aku..Sakit yang amat sangat..Tapi aku tetap teruskan dan Alhamdulillah..aku Berjaya mencuci kesan minyak dan ubat itu sebelum kau bangun..Aku tidak mau bengkak itu mencacatkan wajahmu yang cantik itu..

Adikku sayang..
Maafkan aku kerana terpaksa memisahkan kau dari aku, sebenarnya..aku menghantar kau kerana aku jatuh sakit ketika itu..Mungkin kerana ketika aku bekerja kontrak di tempat pembinaan menyebabkan aku sangat terdedah pada debu dan simen..Aku terjatuh semasa kerja dan dikejarkan ke hospital..Doktor mengesahkan aku menghidapi barah peparu dimana badan ku tidak berupaya untuk memikul barang yg berat, serta pernafasan aku sudah tak selancar dulu..Patutlah aku selalu batuk batuk, sesak nafas dan pandanganku yg makin kabur..Aku terpaksa dirawat dihospital walaupon doktor menjangkakan aku xkan bertahan lama..

Sayangku..
Aku titipkan surat ni di rumah pusaka, ketika ini aku di hospital..Jika suatu hari nanti engkau pulang ke rumah kita..Bacalah semua surat2 dan bukalah semua hadiah yg aku belikan setiap tahun lebih kurang 9 tahun dahulu..Dan maafkan aku jika tidak dapat sediakan hadiah untukmu pada tahun ini..

Adikku sayang..

Mungkin tika kau membaca surat ini..Aku sudah pon tiada..Jangan kau bersedih..Di sini ada beberapa perkara yang ingin aku katakan..

  1. Untuk menyapu rumah kita ketika aku pulang dengan pakaian dan kotor serta debu, TERIMA KASIH.
  2. Untuk mengelap setiap barang yg aku sentuh supaya sentiasa bersih dan tiada kuman, TERIMA KASIH.
  3. Untuk membasuh pakaianku yg busuk dengan peluh ku, TERIMA KASIH.
  4. Untuk melemparkan senyuman dan salaman ketika aku pulang dr kerja, TERIMA KASIH.
  5. Untuk memasak lauk kegemaranku yg kau sangka aku tidak suka, TERIMA KASIH.
  6. Untuk mengingatiku dan menulis surat yg tidak bisa aku balas, TERIMA KASIH.
  7. Untuk menjadi adik yang sangat aku sayangi, TERIMA KASIH.
  8. Untuk segalanya yang kita tempuhi, suka mahupon duka, TERIMA KASIH.

Adikku sayang..
sekiranya engkau disunting seseorang..Biarkan pakcik kita menjadi walimu..Kerana aku mungkin sudah tiada..
Bahagiakanlah dirimu..Kerana itu yg aku mahukan..Jagalah suamimu dan jangan kau ingkarinya..
Salam sayang sedalam-dalamnya,
Abang.”

Di rumah pusaka itu..Aku termenung bersama jernihan airmata yg mengalir..Lantas..Aku buka satu persatu hadiah yang dikatakan..
Semuanya berwarna pink..Dan semuanya di tulis nama aku dengan tulisan yg sangat indah..Ya Allah…Aku meraung sambil menatap hadiah itu..
Ya Allah..dimanakah dapat ku cari insan semulia abangku…


p/s: sayu .

J'taime

assalammualaikum.
apa khabar para pembaca hari ni?
diharap semuanya 'i'm feelin good.' aje .macam trademark tv7 tuh ;)
perasan ada apa2 changes tak dekat blog aku ni ?mestilah kan .
kalau tak perasan memang anda rabun ;P
thx to my brotha' ,arif haikal .

err oke kita masuk bab entry nih ;))
apa maksud "J'TAIME" tuh?
tekalah! eh ehh kamonlah .
actually ,J'taime bermaksud 'ILOVEYOU' dalam bahasa perancis .
yay ! aku jumpa words ni dekat majalah remaja edisi berapa tah .
suke.suke.suke <3
aku pernah text along,angah,uda and usu words tuh ;p
mereka tak tahu .so harap2 bila korang bukak blog aku nih ,korang dah taulah ye .

semalam masa dalam bas aku bagi angah and uda surat .
along and usu belom lagik .;(
err actually not rily kinda a letter lah .abes apa tuh ?
err errr .THIS TYPICAL NADIA !

MY OH MY
WHAT THE FISH ;D


sekarang ni aku tengah hot hot dgn pemikiran nih :

1. nak DSLR .whoah whoahh aku suke amek gamba .i wanna be a photographer .aku suka edit gamba .

2. nak NOKIA C3 .alah yg hot pink tuh .memang cool gila kalau aku ada benda tuh ;p

3. nak lappy jenama APPLE color pink jugakkkkk .aku memang suka pink dan gila pink .Awak ,awak yg hensem tuh ,bagi saya satu bole ? hee .

4. korea .ou ouhhh KOREA .bigggg dream ! nak pegi seoul ,nak pegi pulau jeju ,nak pegi nak pegi nak pegi . urghhhh  ;p pssst .youu you .jomlah ajak i pegi sana ?awak belanja ok ?HAHA ;P

5. pangkor and sipadan island .ohhhh pulau yg cantik menawan berseri seri lagi glamour .aku nak jelajah kau .ONE A FINE DAY . (err rasanya macam penah borak dgn aus pasal nih .haha .aku ingattt ! nad tuntut nanti kat aus ;p )

6. saya mahu jumpa awak .awak ?alah .awak tu lahh .yg hari tu tuhh ;p  weyy kamonlahhhh daydreaming princessa .gedissss gilos .


p/s: sila tekan 'x' di hujung atas kanan tuh kalau korang rasa aku dah mula mengada ngada . HAHA .
aku memang macam nih .semuanya aku nak ,semuanya aku berangan angan .hakikatnya ? MY OH MY .


"bila pertama kali lelaki yg dicintai si gadis memberi respon positif, misalnya menghubunginya melalui telefon,
si gadis akan bersikap acuh tidak acuh seolah olah tidak berminat, tetapi sebaik sahaja gagang telefon diletakkan, dia akan menjerit kesukaan dan tak sampai sepuluh minit semua rakan rakannya akan tahu berita tersebut.."
-pernah  terjadi ;)

-that is when she falling in love-

;)








Monday, November 8, 2010

KENAPA ABANG SELALU BULI AKU??



Note ni khas utk abg aku n abg2 yg ade adek2 sekelian...

kite copycat dialog iklan digi jap....

ADEK: Kenapa abg selalu buli akuuu???? (sile bygkan die tgah ckp dgn nada marah)

ABANG: SEBAB AKU KAN ABANG!!!..hahaha

...................................................................

WAAA..x suke dialog nie..sebb dialog nie pernah, tengah n akan sentiasa hantui aku kat mane2 aku pergi.....cisciscis...kenape ko lahir untuk buli aku haa???....

dear my abg,

aku tulis note ni tuk ko sebab aku rase aku taw kenape ko  selalu buli aku... yela kokan lelaki..mmg suke buli adek pompuan yg lemah cam aku ni kankankan?...kenape  ko suke larang aku bwat sumtin tp ko sendiri yg bwat???,,,...ce tengok balek ape yg ko buwat tp ko x kasi aku bwat..cis. nah ko!..haha


mse kecik2  ko slalu ckp cnikan..
" ko ni.... seboklah!...aku nk pergi mane2 pon ko nak ikut.dudukjela kat umah...xyah pegi mane2"
waaa..bengang aku tym nie..adeke abg ak ckp kat aku cni..cis..ble aku nak kuar pegi mane2 ngn kawan ko x bg...tp ko tu..pegi kuar tiaptiap hari lepak2 kat luar xpe pulak..hesh.

tp aku taw senanye dlam hati  ko nak ckp cni,
"abg x nk ko kuar..mcm budak2 popuan len kat luar sane... ko tu pompuan..sorg je adek abg.. abg xnak nt ko jd liar n kene heret ngn jantan2 tapahape kat luar tu...lgpon pompuan x elok slalu kuar2 sgt...kan bhye... n abg x kesahla ko nak marah abg ke ape..ko x nampak lagi dunia luar tu cne...so abg kene la protectla adek abg..abg ckp cmtu sbb aku syg ko..ko kan adek abg.. =)'


pastu ade lagi, mase sekolah menengah ko ckp cni...
"Ko jgn berani nak kapel2...klu aku dpt taw..aku lempang ko ngn jantan tu aku lunyai2 kan.."
aku jawab cni "eh man ade'(haha..tp sory la ek dulu aku jahil lagi xnak dengar ckp ko..xpe skrg aku dah dengar)
eleh ko..punyela mara klu dpt taw aku kapel..ko tu, dulu playboy ..asek2 cter kat aku name makwe bru ko..apekah ini?..sumph takut tengok muke ko mase dpt tau tu...hahaa teros break..ko interview laki tuh mcm ko ni polis ...n laki tu penjenayah plak..haha..

tp aku taw snanye hati ko nk ckp cni
"abg bukan ape...ko ni..jgn cepat sgt percaye laki nie...dorg sume bukan nye boleyh percaye..abg byk kawanlaaaa...abg x nk la adek abg pilih org tapahape..ko pon tengok abg pon ko dah tahu..abg playboy..abg taw ko kuat nanges..so..xnak la adek abg nanges sebb bnda2 bodoh cni..abg xnakla adek abg sedih..ko ingt abg ske ke ade laki len gedik2 ngn ko..dorg tu sume x ley pki tue.... klu ko nk taw laki yg terbaek tuk jage ko adelah aku..hahaha..yelaa..aku kan abg... selagi ko x kawen..abg yg jage ko taw tak!..=)

ade lagi...ko ckp cni
"weyh, aku lapar ni..ko masak cepat..aku nak air sekali..ko letak ais byk2 ...aku nak yg sedap2 punye..aku x ske tawar2... " lepas dah makan..boleyh plak ko ckp cni ek.."weyh..basuh pinggan jangan biar dapur sepah2"..
waahhh..koo..melampau nie...ko ingat aku nie hamba abdi ko ke??..pemalasnye ko..cis...

tapi ak taw senanye dalam hati ko ko nk ckp cni,
" adikku, abg sebenarnye nak latih ko jd istri mithali ni..... mnela tau nt ko dpt husbad suke suruh2 org mcm die tu bos besar ke apeke...manela tau dulu husband ko mase kecik2..sume mak die bwatkan utk die smpi suar kecik die pon mak die basuhkan..sekurg2nye ko da redy..kankankan?.. =)..haaaa.. mesti tym ni ko bwat smbil pejam mate jekann?..hehe mase tu konfem ko nak bwat tepuk2 time kaseh kat abg...alaaa..yg mcm ko bwat mase ko masuk krs dulu tue..xkan ko lupe...adoi..abg pon ingat kot.ish....abg nk ko jd istri n mak yg baek..kan abg dah train ko ckup2..hehehe..see  abg syg ko taw tak =)

lagilagi ko ckp lagi kat aku'
"Ko xyah nk kenal2 ngn kawan aku wlaupon kwan aku hensem2.. ..aku x ske ko knal dorg..tp aku knal kawan ko x pe..sebb kwan ko cun2.. boley aku try..haha"
ko ingat aku nak sangat ke kwan ngn kawan2 ko tue..x heranlaaa...kwan2 aku da ramai.. ko tu yg penyebok usha kwan aku nk try market..x malu ke?..hahaha

tp aku taw ko snanye nk ckp cni,
"abg bukan ape, kwan2 abg tu sume x ley pki..giler.tapahape..ko tu bek..x sesuai kwan ngn kawan abg.. dorg tu pelikpelik...harap muke je..perangai..harammmm... abg nak protect ko nie..abg harap ko pham..sbab aku kan abg ko =)

n lagilagilagilagi..ko ckp cni'
"KO ni kenape ek?.slalu bwat aku marah..dah pergi blah!!"
eleh..ko ingt ko tu x penah bwat aku marah ke???...eee..aku pon menyampah tengok muke ko..cis

tp aku taw ko nak ckp cni
"abg nak ko biase kene mara..so nt ko boley face life ko x kire apepon berlaku.....ko tak taw lagi...dunia nie cne..mmg ko dah besar..tp bg abg ko still adek abg yg gedik n manje mcm budak kecik ..and abg syg gilergiler kat ko..mati pon abg sggup...so abg nk ko jdi kuat macm ironwoman..hehe..abg x nk la ko mudah sgt jatoh..pastu x ley bgun2dah..yea..abg jahat ngn ko..sebb abg nk ko jd budak bek...jgn riso ko bek sgt..tp ko ade nakal sket sbb ko suke kenekan abg depan mak ayah... ko pandai amek ati mak ayah..abg jeles ngn ko..tp papehal pon ko tetap adek abg... abg bwat ko cni sebb abg harap nt ble abg da x ley jge ko...ko taw cne nak jge diri sendiri....sory la abg slalu buli ko...tpkan tgungjawab abg besar taw..smpi mati pon dose ko abg tggung..so..jdilah perempuan terbaek..sbb nt ko boleyh tarik abg masuk syurga..... kan aku abg ko =)

waaaa..abg aku cni rupenye ek...along, aku syg ko. =)

to all abg2 yg ade adek pompuan kat luar sane.. jagelah adek korg bek2 mcm abg aku(walaupon aku slalu saket ati ngn die..ish). .n pade sume adek2 perempuan mcm aku..kite beruntung sebb kita ade abg..trust me..cne pon dorg..dorg akan protect korg ckup2..smpi dorg rase ade org yg sesuai tuk protect korg..jadi..sayangilah abg anda... =)

perhimpunan agung ;)




bismillahhirahmanirrahim ;)
apa maksud aku pasa tittle entry kali ni?
hee
actually ,tadi pegi SMKPG2
ada program NADWAH ISLAMIAH PRA-U
kire kumpul lagi dgn budak2 pra-u daerah PG lah maknanya.
ada dua orang penceramah hari ni.
first ,EN KHAIRULNIZAM .
dia ni baru umur 21 tahun sedang study di UTHM
err anep ,kau kenal kot mamat ni.sila find!
second, EN. SYED .
hee aku tak bape sure dia dari mana .
dah berumur dah pongg ;P

kami berkongsi bas dgn skola ulu tiram .
huh budak2 skola tuh ;p
masa sampai je skolah dorg awal2 lagi dah tecongok muke kawan2 haziq tu
syazwan ,azuan, amirul and azri
hee bole la dorg .
da bape kali jugak jumpa dgn dorg and sumenye oke2 bole masuk kepala .
yeahhhh 
tak sampai seminit masuk salam bas dah dgr suara si syazwan .
grrr kau memang memekak lah wan ,saket pale otak aku .
heee

masa dah balik pong sama .
lagilah super memekak .
tak habis habiss dorg kenekan shekin dgn azri .
haha shekin chill je line2 kacang .
ikot trademark hawa "malukan org sebelum dimalukan."
HEHE
tapi tetiba tak sangka bila aku bukak mulut jek
huargggh
dgn aku sekali kene bahan .
siooott
tapi alsebab aku baek arini
dan
tak memekak sgt .
so dorg tak bebunyik sgt kat aku .
mungkin sebab pepagi lagi da dapat bad news pasal abg ;(
abg ashraf muslim da nak kawin .
grrrr
amarah datang ni .
oke takpe ,kita lupakan tu sumee .
dalam pukul 4 baru sampai taman daya .
huh 
punyalah jauh siap hantar budak2 skolah tiram lagik .
hee haihh ,

japjap
sebelum balik tadi ,
usai program tu adah dtg kat aku .
"nad kau nmpk tak budak yg kau minat tu ?aku nampak .handsome gila nad ."
i was HUH?HUH?
aku nampak tapi tak bape sure samada itu dia atau kawan dia .
sobs
think positive .
tapi budak tu mmg handsome !
sape nama kau ye?
HAHAHA


p/s: tadi bawak tepung ,cadang nak kenekan aiman .
siot kau man .buat muke cekadak kau ye .
dah budak2 ni tak berani nak kacau kau .
arghh tensen .hahaha

;)