Thursday, April 28, 2011

the moment when i'm missing 'us'

Assalamualaikum.

Pernah kalian duduk di satu tempat bersendirian dan menangis kerana kalian merasa kehilangan sesuatu dihati?

Pernah?

Ini yang aku rasakan sekarang. Bukan baru sekali ini saja, malah terlalu banyak kali sejak semuanya dah berakhir.

Rindu semua yang pernah aku jalani pada tahun yang sudah. Sekarang, tak sampai separuh dari mereka pun yang aku berjaya temui sejak tahun yang sudah itu aku lewati. Hmmm :(

Takpa, mungkin satu hari nanti.

Tak lupa juga rindu yang bertunas ini buat guru tersayang yang banyak menabur bakti pada aku, pada sekalian teman teman. Hmmm ;(

Buat sahabat,

Terima kasih kerana sentiasa disamping aku. Sentiasa menggembirakan hati ini saat aku berduka, sentiasa disamping aku saat aku terjatuh dan menangis. Sentiasa disisi saat aku ketawa bahagia. Sentiasa bersama sama dalam segala apa yang kita lakukan. Jasa kalian sungguh besar pada aku. Aku harap, persahabatan kita tak berakhir seperti berakhirnya tahun yang sudah….

Buat guru,

Terima kasih atas segala ilmu yang telah dicurahkan. Terima kasih atas segala masa yang dikhususkan buat kami dahulu. Terima kasih atas jasa dan pengorbanan yang tak ternilai yang hanya boleh diberi oleh seorang guru. Walaupun banyak yang cikgu korabankan demi kami, tapi kami masih lagi tak mampu untuk membalasnya. Maaf kerana selalu meminta minta untuk didoakan oleh cikgu, sedangkan dalam doa kami sendiri pun tak pasti adakah nama cikgu semua terhimpun. Tapi anak muridmu ini tetap mahu cikgu Doakan kami berjaya agar satu hari nanti kami kembali dengan kejayaan yang membolehkan kami untuk berkongsi dengan cikgu semua.

Ampun dan maaf selama ini banyak menyakitkan hati cikgu. We are not proud to do it. We’re sorry! T.T

I miss you, teacher and I miss you, friend.

‘Teringat disaat kita tertawa bersama ceritakan semua tentang kita….’

p/s: sedih? Semestinya.

#away

cinta memang cukup sampai disini :P

Assalamualaikum.




  
23 april 2011

Dah berapa hari berlalu dah. hari ni baru seakan semangat aku ditiup untuk menulis sesuatu tentang mereka. Tsk tskkkk T.T

Selamat bertunang
ASHRAF MUSLIM
dan
MARKONAH BT. HJ LOKMAN (bukan nama sebenar)

Ada nada cemburu disitu ye. Cis. Akhirnyaaaa, aku tak dapat Ashraf Muslim untuk kali yang ke berapa tah. Kejam ye keputusan lelaki ni, tak bincang ngan aku pun nak tunang. Muahaha.

Takpe takpe, aku nak carik cowok yang lagi hensem lah dari kau. Hoho. Tapi Ade ke masalahnya? Sebab aku rasa dia jelah yang hensem. Wuwuwu.

Kawan kawan aku dah terbiasa dah dengan dialog gaduh manja aku dengan si EX MADU, Shekin pasal ASHRAF MUSLIM kan. Sekarang semuanya dah berlalu. Doakan aku bahagia dengan Insan lain ye kawan kawan. Hekhek. Jadah lah#


Dulu
Bila nampak ashraf muslim kat tv jek à mesti duduk depan tv sambil peluk teddy bear, ceh konon bayangkan peluk ashraf muslim. Sambil tu mulut tak henti henti cakap ‘oh abangku, hensemnyeee kau. Malam ni balik rumah sayang ye. Hehehe’

Sekarang
Bila nampak ashraf muslim kat tv jek à tutup tv


Nampak tak betapa kecewanya aku? Haha.


Segalanya telah ku berikan
Namun kau tak pernah ada pengertian
Mungkin kita harus jalani
cinta memang cukup sampai disini……..
 T.T


Hai ryzal jelatang, saya nadea. Jom kapel? Muahahaha.



p/s: ok bye. *eh jadah lah bye pun nak siap p/s p/s. heheh, cool apaaa :D

Thursday, April 21, 2011

irwansyah & zakiah? ke zaskia?

Assalamualaikum.

Aku nak cecite sikit pasal aku kena bang. Peh sakit hati aku tau masa tu. Haha. tak lain tak bukan, si ude tu lah yang sangat mulia mengenakan aku.

Aku kena bang dalam mesej jer.

Ude: cik, kau macam mana sekarang? Sihat tak?
Aku: macam ni jelah. Tak lebih dan tak pernah kurang *bentuk badan. Haha. kau?
Ude: aku ada perkara nak cakap dengan kau ni..
Aku: silakan…
Ude: cik, aku dah kawen sebenanye… baru jer…
Aku: baguslah macamtu. Kawen tak jempot member…
Ude: aku memang tak jempot sorang pun lah. sebab ade hal tak dapat dielakkan. Sorang pun tak tau. Ni aku baru bagi tau kau ni.
Aku: kau jangan nak memaen lah. teringin nak kena maki dengan aku ke? bile? Dengan sape?
Ude: aku buat kat jakarta. Tapi nama indon aku zaskia. Dengan irwansyah lah. hahaha.
Aku: tak lawak.
Ude: memang la tak lawak. Yang penting aku gumbira!!!
Aku: mintak2 apa yang kau cakap tu Allah kabulkan. Padan mukaa. Memaen lagi enn.
Ude: kawen dengan irwansyah? I nak I nak!! Hahaha.
Nad: jadah. Blah lu. Bye.
Ude: ala tak sayang aku la tu.
Nad: zz ==’


Shiauuu jer. Aku menyampah gila sebab, aku boleh pecaye? Sengal nyaaa! Kenapalah aku ni lurus dan kudus sangat? Tsk tskk T.T


Dah tahu kelemahan aku? Diam diam sudah. =.=’





Ok bye.

Tuesday, April 19, 2011

dah berhenti?

assalamualaikum.





jangan nak sakit kepala sangat lah nad ==' sepuk kangggg



tiba tiba rasa bersalah yang amat kuat sebab tak datang kerja lepas habis training pagi tadiiiii. training almost 3 hours, yang sangat menyakitkan kepala. firstly, jadi assistant saja. then the boss tell's us that we have to be a tutor tooo. what? tutor too? mintak penampo ape? err. =='


memang sangat mendukacitakan lah kan, masa isi upu tu, punyalah mama suggested untuk pilih kos pendidikan, aku punyalah refuse and dan dan jugakkk aku kena jadi tutor, even part time. 

oh em gee. 

:(



sangatlah unSANGGUPable.


tapi bila pikir pikir balik, memang sangat padan muka aku. aritu pun tipu lagi kan HAHA. what goes around comes around beb. padanlahhhhh!


p/s; macamana nak cakap dengan encik muaz? takut pun adaaaa. huwaaa. harap harap dia tergerak lah hati nak bukak blog eden ni. takyah aku sebok nak explain lagikk. tehee~



muka takut. mwahaha :P



ok bye!

Monday, April 18, 2011

hidup yang rushing

Assalamualaikum.




Hidup dah start busy balik. Kalau tak kerja pun, akan ada keperluan lain yang menanti. Dan sekarang ni aku sangat rushinggggggg menaip. Haha.


Encik muaz pun dah nak final rabu ni, so kurang contact dia sekarang. Aku busy kerja muahaha. -___- so wish you luck cik abang ;) score yeee! nanti masa grad guwa datang *haha tak janji.


p/s: ekceli baru balik lepak mamak dengan cik odd dan kawan dia. hehe. ada bingkisan sikit untuk korang HAHAHA








okaylah, Nanti update lagiiii. Nak zzz. Bye korang!


tingkatan 6 yang ditinggalkan.

Assalamualaikum.






Malam malam macamni, bila belek folder kat lappy ni, sayu pulak hati teringat kat kawan kawan form 6. Hampir 5 bulan dah aku tinggalkan alam persekolahan ya. Makin hari aku melangkah, aku sedar makin jauh dari kenangan silam.


Bila aku belek folder convocation aku, peh rindunya nak pakai jubah tu lagi. Rindunya nak dikelilingi photoG sekolah aku, dak saddam dak haikal and dak faris. Mana mereka sekarang ya. Haih. -,-


Sekarang ni, aku busy dengan dunia aku dan kawan kawan rapat jaa. Kalau orang tanya, kawan kawan lain aku buat apa sekarang, mungkin jawapan aku tak sebagus orang lain. -,- ya. Aku akui aku kurang ambil perhatian dengan kawan kawan yang tak berapa rapat. Oh harap mereka sihat sihat ajeee.


Tetiba teringat si teha. Hoho. Aku tak ngam dengan dia. Ngam pun buat buat ada je. Tu pun sebab dia tak penah cari pasal dengan aku. Haha. kalau tak dah makan penumbok dah. Dia keja jusco sekarang ni. Hoi market lah kau hoiiiii :P


Si ajan. Haha. mamat kaki touching tapi dia baik hati sebenarnya walaupun mak aih mulut laser gila. Dulu dia selalu perlekehkan aku, peh azab gila dengar komen dari mulut dia. Tapi dia selalu gaduh dengan hawa. Haha. memasing laser. Amek kau :P


Mira si clumsy yang brilliant. Haha. seriously, dia bijak gila walaupun suka tido masa cikgu ajar T.T . dia Best student stpm dan kerana dia, sekolah aku top 1 pasir gudang stpm terbaik. Haha. congrates cik mira. Kau memang power walaupun kau pemalas gila masa kat sekolah. Nasib baik pandai :”)


Si lin yang bengong. Serious, dia akan nagging satu hari suntuk tapi kitorang tak tahu pun apa yang dia dok nagging around tu. Peh aku memang tension bila dengar dia mengarut. Macam nak sunat kan je biar dia diam. Huahua. Kau macamtu lagi ke lin sekarang? Rasanya ye kot sebab kau masih lagi kondem2 aku kat fesbuk. Hati hitam betol. Hahahaha. :P


Nabila fashaa. Haha. bukan betul pun nama fashaa tu. Aku saja tambah sebab dia kan dulu suka gila kat aemir fashaa. Oh aemir, akak harap ekau baca entri ni. HAHAHA. Mentanglah aemir tu charming gilaaa. Dulu masa aku on duty dengan aemir, *oh sorry aku prefect dulu Haha* dia selalu pesan kat aku ‘nad, kirim salam kat aemir eh. Tapi jangan bagitahu tau sapa yang kirim salam. Dem! Penakut gilaaa. Haha. tapi aku tak penah pun sampaikan salam dia kat aemir. Huahua.


Hoho. Lupa pulak si haziq bikerboyz haha. sapa tak kenal si haziq yang mengamalkan penjimatan yang hebat dalam hidup dia. Orang yang hebat macam aku and jaka je yang mampu buat dia mengeluarkan duit untuk kita. ye. Dia penah belanja aku and jaka walaupun Cuma nugget dekat kantin jeeee. HAHA ceh sekarang dengar dah ada credit card. Aku nak tengok yang visa punya, tanak master card. Hahaha.


HEHEHE yang lain lain aku malas nak mention, sebab semuanya aku selalu contact through fesbuk. Korang kalau aku sebut lagi lahhh biol kepala hotak. Haha.









Ok bye!

Saturday, April 16, 2011

BEN ASHAARI GEGAR LAGI

assalamualaikum.





kau nampak betapa dah lambatnya aku? huaaaa. nasib baik sempat lagi. okay kawan kawan, sapa yang belum join, silalah join dulu. terbuka sampai ahad ni. hihi :) best untuk tambah kenalan blogger lain. 



Friday, April 15, 2011

just a small thought for you. (2)


Assalamualaikum.





kadang kadang aku tertanya tanya, apa perasaan aku pada dia? tapi yang pasti aku rindu bila dia diam, tercari cari bila dia sembunyi. 



You know somebody, and they cry for you. They stay awake at night and dream of you. I bet you never even know they do, but somebody's crying for you.








I try to talk to you, but I don't know what to say. I am afraid you don't want me to say anything. So I don't. But inside of me there are words waiting to come out.And tell you how I feel-like how I miss you. And how I need you in my life. And especially how much I want you.But those words may forver stay in my heart-locked inside.




terima kasih kerana selalu ada dengan dhia. aku happy sebab kau boleh jadi member aku, sahabat aku dan 'teman' aku pada masa yang sama. =)







ok bye!

Thursday, April 14, 2011

Rindu nak jalan jalan malam macam dulu.

Assalamualaikum.

Hai. Seriously tajuk entri aku macam poyo sikit but seriously jugak, itu yang aku rasa. Huu. Kenapa ek, tetiba je rindu ni menular? Hmm ==’ yelah kalau keluar pun, paling lewat pukul 11.30 malam. Haha. nak jadi budak baik bukan senang wei. Hehe. Lagipun dah besar, malas nak keluar tak tentu hala. Dulu bolehh lah. jom tengok satu satu gambar tak berapa nak jahiliah aku ni. Hehe.
 



Masa ni dekat tepi international restauran, danga bay. Malam dalam pukul 10-11 macam tulah. Huu. Aku and cik odd ikot hawa sebenarnya. Hehe. Dia jumpa kawan, so aku and cik odd camwhoring lah apa lagiii. Hihi.




Hehe. Ni bukan di genting ye kawan kawan. Tapi dekat danga je. Well kan ada tempat tempat permainan macam ala ala genting tu kan. Hah kat situ lah kami camwhoring. Huuu syahdu!




Aku suka pegi danga malam malam sebab dapat hirup udara segar. Hee. Time ni dekat tepi pantai. Err pantai ke? oh tak berapa nak pantai lah kot. Hehe :D




Hee. Lihatlah duniaaaaaaaa! Haha. aku belum penah naik cruise kat belakang tu lagi. Cis. Pathetic betul. takpalah, aku ada niat nak kawen kat atas tu. ha ha ha. lagi pathetic!





Yeah. View belakang tu nice gila. Aku suka. Haha. yelah, nak pegi kampung ala ala kampung nelayan tak dapek, so begambar latar belakang bot pun jadilah. Hihi.




Oh ini dekat hardrock. Walaupun bukan hardrock yang memahal tu. Hihi. Masa ni shopping barang untuk raya. Hardrock ni bersebelahan je dengan cs. pegi dengan cik odd, shekin, hawa and farid untuk buka puasa. Hmmm  T.T




Hehe. Cantik kan view belakang tu? Lompat lompat* oh plate tu mulanya terisi chicken chop, tapi 
tinggal sisa jelah. Haha. hoi koranggg. Jomlahhhh! Heee.




Masa ni dekat hostel UTM, before pegi karaoke dengan dak dak sume. Hee. Best gila masa ni. Lepas karok, lepak mamak. Bos belanja. Balik pukul 4 pagi. Hesh. Memang panda mata aku time tu. Hihi. Oh abaikan bentuk kebesaran yang ada pada aku masa tuu. Haha.


Friday, April 8, 2011

AKU SEORANG JUTAWAN

Assalamualaikum.

happy friday kawan-kawan!!
ekeceli aku baru balik dari jalan-jalan ke merata tempat,
sampailah aku drop by kat satu tempat ni, dan jumpa satu kontes niii :)




TAJUK SEGMEN: AKU SEORANG JUTAWAN
miahaha..
ni dari blog sorang blogger yang ada comment aku dekat gegar gegar dan gegarkan 1000 blog tuhh. hihihihi.
tuan belog yang cantik menawan *saje bodek. hehe

DEAR CIK MYA,
if i were a millionaire, (kalau saya seorang jutawan)
saya nak melancong ke KOREA, PARIS, ITALY, HOLLAND dan KE SELURUH DUNIA
Ada kala holiday dengan FAMILY dan ada kala pulak holiday dengan SAHABAT
sebab apa?
sebab mereka yang menjadi pemangkin semangat saya tika susah atau senang.
lagi, saya nak gembirakan mama dan ayah saya
yg selama ni bersusah payah membesarkan saya sampailah sekarang yang ternyata telah membesar dengan SIHAT TUBUH BADAN *err gemok la tuu :P
saya jugak nak belikan rumah untuk kawan-kawan saya.
kira biar kami duduk sederet jelah.
hahahaha
yelah, bukan senang nak dapat sahabat sejati kan?
nak shopping sepuas-puas tekak :P
haha ni memang standard ah pompuan ann.
nak bukak kolej swasta untuk orang-orang yang sama passion dengan saya,
maybe NADEA UNIVERSITY COLLAGE OF CREATIVE TECHNOLOGY.
angan-angan yang satu ni memang takleh blah!
apa lagi ek?
just a random dream aje niii.
esok lusa kompem ada je yang muncul dalam kepala hotak ni :)


tapi saya lagi harap,
kalau saya jadi jutawan
saya tak lupa dengan orang-orang dibawah yang memerlukan bantuan saya,
sesungguhnya, 
bila kita memberi dengan ikhlas, banyak lagi yang kita akan dapat :)








# der biasa la der, nama pun angan-angan. tu yang melebih lebih je niii. hihi :D

Thursday, April 7, 2011

cinta cara islam

Assalamualaikum.


hye korang! Aku nak share sikit pasal cinta. cinta, apa itu cinta? notes ni aku dapat masa bukak facebook tadi. Ada sorang hamba Allah, yang aku dah anggap macam adik, tag kat aku benda ni. terima kasih Fuad :) cool~



**************************



Bismillahirrahmaanirrahim...

Ya Allah jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu, agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu

Ya Muhaimin, jika aku jatuh hati,izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu...

Ya Rabbana ,jika aku jatuh hati jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripada hatiMu.....

Ya Rabbul Izzati ,jika aku rindu ,rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalan Mu....

Ya Allah ,jika aku menikmati cinta kekasihMu janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMu

Ya Allah ,jika aku jatuh hati pada kekasihMu jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu....

Ya Allah jika Kau halalkan aku merindui kekasihMu jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu...

Amin.....
assalamualaikum :)



#semoga blog aku boleh memberi manfaat pada kalian yang singgah. cadang nak tukar skop cerita dalam blog ni. asyek cerita pasal diri sendiri aje kan? tapi aku memang tak lari dari story pasal CINTA kot? hihihi :D

Wednesday, April 6, 2011

just a small thought for you.


just a small thought for you,





I wanna talk and shared a lot with you, but I’m afraid it might be disturbing. It’s a bless to see you working hard for the future but deep down here I’m all alone and thinking that you might be forgotten me. But suddently I’m realizing that ‘I’m nothing to him.’ MY BAD. =.=







*it's a BIG lost. (*_*)






#semakin semangat nak blogging bila masuk segmen abg ben. ha-ha. mari kita gegarkan, terima kasih pada korang yang jenguk blog usang aku nii. semoga gembira selalu =)

Thursday, April 28, 2011

the moment when i'm missing 'us'

Assalamualaikum.

Pernah kalian duduk di satu tempat bersendirian dan menangis kerana kalian merasa kehilangan sesuatu dihati?

Pernah?

Ini yang aku rasakan sekarang. Bukan baru sekali ini saja, malah terlalu banyak kali sejak semuanya dah berakhir.

Rindu semua yang pernah aku jalani pada tahun yang sudah. Sekarang, tak sampai separuh dari mereka pun yang aku berjaya temui sejak tahun yang sudah itu aku lewati. Hmmm :(

Takpa, mungkin satu hari nanti.

Tak lupa juga rindu yang bertunas ini buat guru tersayang yang banyak menabur bakti pada aku, pada sekalian teman teman. Hmmm ;(

Buat sahabat,

Terima kasih kerana sentiasa disamping aku. Sentiasa menggembirakan hati ini saat aku berduka, sentiasa disamping aku saat aku terjatuh dan menangis. Sentiasa disisi saat aku ketawa bahagia. Sentiasa bersama sama dalam segala apa yang kita lakukan. Jasa kalian sungguh besar pada aku. Aku harap, persahabatan kita tak berakhir seperti berakhirnya tahun yang sudah….

Buat guru,

Terima kasih atas segala ilmu yang telah dicurahkan. Terima kasih atas segala masa yang dikhususkan buat kami dahulu. Terima kasih atas jasa dan pengorbanan yang tak ternilai yang hanya boleh diberi oleh seorang guru. Walaupun banyak yang cikgu korabankan demi kami, tapi kami masih lagi tak mampu untuk membalasnya. Maaf kerana selalu meminta minta untuk didoakan oleh cikgu, sedangkan dalam doa kami sendiri pun tak pasti adakah nama cikgu semua terhimpun. Tapi anak muridmu ini tetap mahu cikgu Doakan kami berjaya agar satu hari nanti kami kembali dengan kejayaan yang membolehkan kami untuk berkongsi dengan cikgu semua.

Ampun dan maaf selama ini banyak menyakitkan hati cikgu. We are not proud to do it. We’re sorry! T.T

I miss you, teacher and I miss you, friend.

‘Teringat disaat kita tertawa bersama ceritakan semua tentang kita….’

p/s: sedih? Semestinya.

#away

cinta memang cukup sampai disini :P

Assalamualaikum.




  
23 april 2011

Dah berapa hari berlalu dah. hari ni baru seakan semangat aku ditiup untuk menulis sesuatu tentang mereka. Tsk tskkkk T.T

Selamat bertunang
ASHRAF MUSLIM
dan
MARKONAH BT. HJ LOKMAN (bukan nama sebenar)

Ada nada cemburu disitu ye. Cis. Akhirnyaaaa, aku tak dapat Ashraf Muslim untuk kali yang ke berapa tah. Kejam ye keputusan lelaki ni, tak bincang ngan aku pun nak tunang. Muahaha.

Takpe takpe, aku nak carik cowok yang lagi hensem lah dari kau. Hoho. Tapi Ade ke masalahnya? Sebab aku rasa dia jelah yang hensem. Wuwuwu.

Kawan kawan aku dah terbiasa dah dengan dialog gaduh manja aku dengan si EX MADU, Shekin pasal ASHRAF MUSLIM kan. Sekarang semuanya dah berlalu. Doakan aku bahagia dengan Insan lain ye kawan kawan. Hekhek. Jadah lah#


Dulu
Bila nampak ashraf muslim kat tv jek à mesti duduk depan tv sambil peluk teddy bear, ceh konon bayangkan peluk ashraf muslim. Sambil tu mulut tak henti henti cakap ‘oh abangku, hensemnyeee kau. Malam ni balik rumah sayang ye. Hehehe’

Sekarang
Bila nampak ashraf muslim kat tv jek à tutup tv


Nampak tak betapa kecewanya aku? Haha.


Segalanya telah ku berikan
Namun kau tak pernah ada pengertian
Mungkin kita harus jalani
cinta memang cukup sampai disini……..
 T.T


Hai ryzal jelatang, saya nadea. Jom kapel? Muahahaha.



p/s: ok bye. *eh jadah lah bye pun nak siap p/s p/s. heheh, cool apaaa :D

Thursday, April 21, 2011

irwansyah & zakiah? ke zaskia?

Assalamualaikum.

Aku nak cecite sikit pasal aku kena bang. Peh sakit hati aku tau masa tu. Haha. tak lain tak bukan, si ude tu lah yang sangat mulia mengenakan aku.

Aku kena bang dalam mesej jer.

Ude: cik, kau macam mana sekarang? Sihat tak?
Aku: macam ni jelah. Tak lebih dan tak pernah kurang *bentuk badan. Haha. kau?
Ude: aku ada perkara nak cakap dengan kau ni..
Aku: silakan…
Ude: cik, aku dah kawen sebenanye… baru jer…
Aku: baguslah macamtu. Kawen tak jempot member…
Ude: aku memang tak jempot sorang pun lah. sebab ade hal tak dapat dielakkan. Sorang pun tak tau. Ni aku baru bagi tau kau ni.
Aku: kau jangan nak memaen lah. teringin nak kena maki dengan aku ke? bile? Dengan sape?
Ude: aku buat kat jakarta. Tapi nama indon aku zaskia. Dengan irwansyah lah. hahaha.
Aku: tak lawak.
Ude: memang la tak lawak. Yang penting aku gumbira!!!
Aku: mintak2 apa yang kau cakap tu Allah kabulkan. Padan mukaa. Memaen lagi enn.
Ude: kawen dengan irwansyah? I nak I nak!! Hahaha.
Nad: jadah. Blah lu. Bye.
Ude: ala tak sayang aku la tu.
Nad: zz ==’


Shiauuu jer. Aku menyampah gila sebab, aku boleh pecaye? Sengal nyaaa! Kenapalah aku ni lurus dan kudus sangat? Tsk tskk T.T


Dah tahu kelemahan aku? Diam diam sudah. =.=’





Ok bye.

Tuesday, April 19, 2011

dah berhenti?

assalamualaikum.





jangan nak sakit kepala sangat lah nad ==' sepuk kangggg



tiba tiba rasa bersalah yang amat kuat sebab tak datang kerja lepas habis training pagi tadiiiii. training almost 3 hours, yang sangat menyakitkan kepala. firstly, jadi assistant saja. then the boss tell's us that we have to be a tutor tooo. what? tutor too? mintak penampo ape? err. =='


memang sangat mendukacitakan lah kan, masa isi upu tu, punyalah mama suggested untuk pilih kos pendidikan, aku punyalah refuse and dan dan jugakkk aku kena jadi tutor, even part time. 

oh em gee. 

:(



sangatlah unSANGGUPable.


tapi bila pikir pikir balik, memang sangat padan muka aku. aritu pun tipu lagi kan HAHA. what goes around comes around beb. padanlahhhhh!


p/s; macamana nak cakap dengan encik muaz? takut pun adaaaa. huwaaa. harap harap dia tergerak lah hati nak bukak blog eden ni. takyah aku sebok nak explain lagikk. tehee~



muka takut. mwahaha :P



ok bye!

Monday, April 18, 2011

hidup yang rushing

Assalamualaikum.




Hidup dah start busy balik. Kalau tak kerja pun, akan ada keperluan lain yang menanti. Dan sekarang ni aku sangat rushinggggggg menaip. Haha.


Encik muaz pun dah nak final rabu ni, so kurang contact dia sekarang. Aku busy kerja muahaha. -___- so wish you luck cik abang ;) score yeee! nanti masa grad guwa datang *haha tak janji.


p/s: ekceli baru balik lepak mamak dengan cik odd dan kawan dia. hehe. ada bingkisan sikit untuk korang HAHAHA








okaylah, Nanti update lagiiii. Nak zzz. Bye korang!


tingkatan 6 yang ditinggalkan.

Assalamualaikum.






Malam malam macamni, bila belek folder kat lappy ni, sayu pulak hati teringat kat kawan kawan form 6. Hampir 5 bulan dah aku tinggalkan alam persekolahan ya. Makin hari aku melangkah, aku sedar makin jauh dari kenangan silam.


Bila aku belek folder convocation aku, peh rindunya nak pakai jubah tu lagi. Rindunya nak dikelilingi photoG sekolah aku, dak saddam dak haikal and dak faris. Mana mereka sekarang ya. Haih. -,-


Sekarang ni, aku busy dengan dunia aku dan kawan kawan rapat jaa. Kalau orang tanya, kawan kawan lain aku buat apa sekarang, mungkin jawapan aku tak sebagus orang lain. -,- ya. Aku akui aku kurang ambil perhatian dengan kawan kawan yang tak berapa rapat. Oh harap mereka sihat sihat ajeee.


Tetiba teringat si teha. Hoho. Aku tak ngam dengan dia. Ngam pun buat buat ada je. Tu pun sebab dia tak penah cari pasal dengan aku. Haha. kalau tak dah makan penumbok dah. Dia keja jusco sekarang ni. Hoi market lah kau hoiiiii :P


Si ajan. Haha. mamat kaki touching tapi dia baik hati sebenarnya walaupun mak aih mulut laser gila. Dulu dia selalu perlekehkan aku, peh azab gila dengar komen dari mulut dia. Tapi dia selalu gaduh dengan hawa. Haha. memasing laser. Amek kau :P


Mira si clumsy yang brilliant. Haha. seriously, dia bijak gila walaupun suka tido masa cikgu ajar T.T . dia Best student stpm dan kerana dia, sekolah aku top 1 pasir gudang stpm terbaik. Haha. congrates cik mira. Kau memang power walaupun kau pemalas gila masa kat sekolah. Nasib baik pandai :”)


Si lin yang bengong. Serious, dia akan nagging satu hari suntuk tapi kitorang tak tahu pun apa yang dia dok nagging around tu. Peh aku memang tension bila dengar dia mengarut. Macam nak sunat kan je biar dia diam. Huahua. Kau macamtu lagi ke lin sekarang? Rasanya ye kot sebab kau masih lagi kondem2 aku kat fesbuk. Hati hitam betol. Hahahaha. :P


Nabila fashaa. Haha. bukan betul pun nama fashaa tu. Aku saja tambah sebab dia kan dulu suka gila kat aemir fashaa. Oh aemir, akak harap ekau baca entri ni. HAHAHA. Mentanglah aemir tu charming gilaaa. Dulu masa aku on duty dengan aemir, *oh sorry aku prefect dulu Haha* dia selalu pesan kat aku ‘nad, kirim salam kat aemir eh. Tapi jangan bagitahu tau sapa yang kirim salam. Dem! Penakut gilaaa. Haha. tapi aku tak penah pun sampaikan salam dia kat aemir. Huahua.


Hoho. Lupa pulak si haziq bikerboyz haha. sapa tak kenal si haziq yang mengamalkan penjimatan yang hebat dalam hidup dia. Orang yang hebat macam aku and jaka je yang mampu buat dia mengeluarkan duit untuk kita. ye. Dia penah belanja aku and jaka walaupun Cuma nugget dekat kantin jeeee. HAHA ceh sekarang dengar dah ada credit card. Aku nak tengok yang visa punya, tanak master card. Hahaha.


HEHEHE yang lain lain aku malas nak mention, sebab semuanya aku selalu contact through fesbuk. Korang kalau aku sebut lagi lahhh biol kepala hotak. Haha.









Ok bye!

Saturday, April 16, 2011

BEN ASHAARI GEGAR LAGI

assalamualaikum.





kau nampak betapa dah lambatnya aku? huaaaa. nasib baik sempat lagi. okay kawan kawan, sapa yang belum join, silalah join dulu. terbuka sampai ahad ni. hihi :) best untuk tambah kenalan blogger lain. 



Friday, April 15, 2011

just a small thought for you. (2)


Assalamualaikum.





kadang kadang aku tertanya tanya, apa perasaan aku pada dia? tapi yang pasti aku rindu bila dia diam, tercari cari bila dia sembunyi. 



You know somebody, and they cry for you. They stay awake at night and dream of you. I bet you never even know they do, but somebody's crying for you.








I try to talk to you, but I don't know what to say. I am afraid you don't want me to say anything. So I don't. But inside of me there are words waiting to come out.And tell you how I feel-like how I miss you. And how I need you in my life. And especially how much I want you.But those words may forver stay in my heart-locked inside.




terima kasih kerana selalu ada dengan dhia. aku happy sebab kau boleh jadi member aku, sahabat aku dan 'teman' aku pada masa yang sama. =)







ok bye!

Thursday, April 14, 2011

Rindu nak jalan jalan malam macam dulu.

Assalamualaikum.

Hai. Seriously tajuk entri aku macam poyo sikit but seriously jugak, itu yang aku rasa. Huu. Kenapa ek, tetiba je rindu ni menular? Hmm ==’ yelah kalau keluar pun, paling lewat pukul 11.30 malam. Haha. nak jadi budak baik bukan senang wei. Hehe. Lagipun dah besar, malas nak keluar tak tentu hala. Dulu bolehh lah. jom tengok satu satu gambar tak berapa nak jahiliah aku ni. Hehe.
 



Masa ni dekat tepi international restauran, danga bay. Malam dalam pukul 10-11 macam tulah. Huu. Aku and cik odd ikot hawa sebenarnya. Hehe. Dia jumpa kawan, so aku and cik odd camwhoring lah apa lagiii. Hihi.




Hehe. Ni bukan di genting ye kawan kawan. Tapi dekat danga je. Well kan ada tempat tempat permainan macam ala ala genting tu kan. Hah kat situ lah kami camwhoring. Huuu syahdu!




Aku suka pegi danga malam malam sebab dapat hirup udara segar. Hee. Time ni dekat tepi pantai. Err pantai ke? oh tak berapa nak pantai lah kot. Hehe :D




Hee. Lihatlah duniaaaaaaaa! Haha. aku belum penah naik cruise kat belakang tu lagi. Cis. Pathetic betul. takpalah, aku ada niat nak kawen kat atas tu. ha ha ha. lagi pathetic!





Yeah. View belakang tu nice gila. Aku suka. Haha. yelah, nak pegi kampung ala ala kampung nelayan tak dapek, so begambar latar belakang bot pun jadilah. Hihi.




Oh ini dekat hardrock. Walaupun bukan hardrock yang memahal tu. Hihi. Masa ni shopping barang untuk raya. Hardrock ni bersebelahan je dengan cs. pegi dengan cik odd, shekin, hawa and farid untuk buka puasa. Hmmm  T.T




Hehe. Cantik kan view belakang tu? Lompat lompat* oh plate tu mulanya terisi chicken chop, tapi 
tinggal sisa jelah. Haha. hoi koranggg. Jomlahhhh! Heee.




Masa ni dekat hostel UTM, before pegi karaoke dengan dak dak sume. Hee. Best gila masa ni. Lepas karok, lepak mamak. Bos belanja. Balik pukul 4 pagi. Hesh. Memang panda mata aku time tu. Hihi. Oh abaikan bentuk kebesaran yang ada pada aku masa tuu. Haha.


Friday, April 8, 2011

AKU SEORANG JUTAWAN

Assalamualaikum.

happy friday kawan-kawan!!
ekeceli aku baru balik dari jalan-jalan ke merata tempat,
sampailah aku drop by kat satu tempat ni, dan jumpa satu kontes niii :)




TAJUK SEGMEN: AKU SEORANG JUTAWAN
miahaha..
ni dari blog sorang blogger yang ada comment aku dekat gegar gegar dan gegarkan 1000 blog tuhh. hihihihi.
tuan belog yang cantik menawan *saje bodek. hehe

DEAR CIK MYA,
if i were a millionaire, (kalau saya seorang jutawan)
saya nak melancong ke KOREA, PARIS, ITALY, HOLLAND dan KE SELURUH DUNIA
Ada kala holiday dengan FAMILY dan ada kala pulak holiday dengan SAHABAT
sebab apa?
sebab mereka yang menjadi pemangkin semangat saya tika susah atau senang.
lagi, saya nak gembirakan mama dan ayah saya
yg selama ni bersusah payah membesarkan saya sampailah sekarang yang ternyata telah membesar dengan SIHAT TUBUH BADAN *err gemok la tuu :P
saya jugak nak belikan rumah untuk kawan-kawan saya.
kira biar kami duduk sederet jelah.
hahahaha
yelah, bukan senang nak dapat sahabat sejati kan?
nak shopping sepuas-puas tekak :P
haha ni memang standard ah pompuan ann.
nak bukak kolej swasta untuk orang-orang yang sama passion dengan saya,
maybe NADEA UNIVERSITY COLLAGE OF CREATIVE TECHNOLOGY.
angan-angan yang satu ni memang takleh blah!
apa lagi ek?
just a random dream aje niii.
esok lusa kompem ada je yang muncul dalam kepala hotak ni :)


tapi saya lagi harap,
kalau saya jadi jutawan
saya tak lupa dengan orang-orang dibawah yang memerlukan bantuan saya,
sesungguhnya, 
bila kita memberi dengan ikhlas, banyak lagi yang kita akan dapat :)








# der biasa la der, nama pun angan-angan. tu yang melebih lebih je niii. hihi :D

Thursday, April 7, 2011

cinta cara islam

Assalamualaikum.


hye korang! Aku nak share sikit pasal cinta. cinta, apa itu cinta? notes ni aku dapat masa bukak facebook tadi. Ada sorang hamba Allah, yang aku dah anggap macam adik, tag kat aku benda ni. terima kasih Fuad :) cool~



**************************



Bismillahirrahmaanirrahim...

Ya Allah jika aku jatuh cinta, cintakanlah aku pada seseorang yang melabuhkan cintanya padaMu, agar bertambah kekuatanku untuk menyintaiMu

Ya Muhaimin, jika aku jatuh hati,izinkanlah aku menyentuh hati seseorang yang hatinya tertaut padaMu agar tidak terjatuh aku dalam jurang cinta nafsu...

Ya Rabbana ,jika aku jatuh hati jagalah hatiku padanya agar tidak berpaling daripada hatiMu.....

Ya Rabbul Izzati ,jika aku rindu ,rindukanlah aku pada seseorang yang merindui syahid di jalan Mu....

Ya Allah ,jika aku menikmati cinta kekasihMu janganlah kenikmatan itu melebihi kenikmatan indahnya bermunajat di sepertiga malam terakhirMu

Ya Allah ,jika aku jatuh hati pada kekasihMu jangan biarkan aku tertatih dan terjatuh dalam perjalanan panjang menyeru manusia kepadaMu....

Ya Allah jika Kau halalkan aku merindui kekasihMu jangan biarkan aku melampaui batas sehingga melupakan aku pada cinta hakiki dan rindu abadi hanya kepadaMu...

Amin.....
assalamualaikum :)



#semoga blog aku boleh memberi manfaat pada kalian yang singgah. cadang nak tukar skop cerita dalam blog ni. asyek cerita pasal diri sendiri aje kan? tapi aku memang tak lari dari story pasal CINTA kot? hihihi :D

Wednesday, April 6, 2011

just a small thought for you.


just a small thought for you,





I wanna talk and shared a lot with you, but I’m afraid it might be disturbing. It’s a bless to see you working hard for the future but deep down here I’m all alone and thinking that you might be forgotten me. But suddently I’m realizing that ‘I’m nothing to him.’ MY BAD. =.=







*it's a BIG lost. (*_*)






#semakin semangat nak blogging bila masuk segmen abg ben. ha-ha. mari kita gegarkan, terima kasih pada korang yang jenguk blog usang aku nii. semoga gembira selalu =)