Wednesday, October 27, 2010

aku kau dan sebatang pen .

 faber castle , favorite ;)


kali ini ,penulisan aku dikhaskan utk aiman ,ayu ,zakiah ,ibot dan aku sendiri .
kawan2 ,masih ingat tak korang tentang kisah sebatang pen ? tak ingat ?
mari aku berus ingatan kalian yg lemah tu. (eceh ,mcm cakap diri sendiri jek ?haha.)

suatu hari tu ,ada khabar duka dan gembira yg dibawa oleh ibot .
ibot: weh ,aku dapat tawaran polis .pegi training dekat negeri sembilan tiga bulan .
aiman: kau pegi ke bot ?
ibot: pegi dok .dari dulu lagi memang cita2 aku nk jadi polis .
aku: ala ,tak payah la bot .tak best doe kau takde .lain je nanti .
ayu: entah kau ni. lagi bape bulan je nak STPM ,sayang dok benti sekarang .
zakiah hanya mendiamkan diri dan ibot pulak buat muka seposen ;p

sebenarnya ibot ,waktu tu aku nak ucap tahniah kat kau sebab kau dapat kejar cita2 kau .sedangkan kami?
masih terkapai kapai cari tujuan .tapi tak terkeluar dari mulut aku sebab dalam masa yg sama kami akan kehilangan kau ,sahabat baik kami .seumur hidup ,aku tak penah jumpa lagi member yg macam kau dan aiman .yg selalu nasihat aku ,yg selalu pesan belajar rajin2 even korang pun malas jugak dan yg selalu ada bila aku curhat ;p sobsobs*

masuk plot seterusnya .maaf tadi hanya intro ;D haha !

hari tu ,ujian penilaian pertama dijalankan dan hari tu jugak bermakna hari terakhir kau di sekolah ;( .
masa tu aku ingat lagi ,first paper kita ,muet so biasalah sebelum ujian standard lah kalau masing2 duduk tempat masing2 dan baca buku ,tapi ada gak yg bersoseh soseh ;p (mcm ckp diri sendiri pulak.agaga ;D .)
waktu tu kau ingat tak ?aku langsung tak becakap dgn kau even byk kali kau tegur aku .ayu pun tak tegur kau kan ?maaf lah .sebenarnya kan ,bukan aku marah or whatever tapi just emosi terganggu bila pikir ni kali terakhir aku nampak kau pakai baju sekolah putih yg macam baju terbang kat badan kau .haha .ni dah kurang ajar ni nad .kekeke .tapi seriously aku sedih sebab aku dah anggap K.A.M.I ni macam family aku sendiri .
sebabtu zakiah wujudkan gelaran masing2 kan ?along angah uda achik usu .grr ;p

 KAMI

masa tengah duduk diam2 kat tempat masing2 tuh .tiba tiba aku tepandangkan sebatang pen biru jenama faber castle kegemaranku .pen tu memang aku suka pakai sebab mata pena dia tajam ,tapi kerana aku sukaguna pen itulah buat cikgu mai selalu bebel kat aku sebab dia cakap tulisan aku makin kecik dan menyusahkan mata dia nak baca ,dan dia cakap lagi ,nampaknya aku ni semakin malas berbanding nadia yg dahulu dia ajar masa form 5 .grr ;p betol ke ? oh come on teacher ,life change ! imma grown up ladies ;D
errr .aku tetiba dapat idea utk melukis gambar pen tersebut dan cuba mengaitkannya dgn kami berlima .
sudahnya ,aku dapat klasifikasikan yg mana satu kami dan fungsi kami dalam adik beradik (; bijak bijak .HAHA

aiman ,sebagai tutup pen .berfungsi menjadi ketua kepada adik beradik .dia yg menjaga dan melindungi adik adiknya yg lain .
ayu ,sbg batang pen .dia orangnya yg akan menolong aiman utk menjaga adik2 nya berikutan mereka berdua ni malang sebab dapat adik2 yg senget ;p
zakiah ,sbg pemegang pen kerana dia lah orangnya yg akan mengawal dan menegur siblingnya yg lain agar tidak tumbang ke tanah .
nadia ,aku pulak sebagai komponen paling kecil iaitu mata pen .aku ialah ... alamak aku lupa lah aku ni ibarat apa .haha .okeoke takpe ,nati da ingat aku edit entry ni yek ;p
ibot ,sebagai dakwat pen .kerana bagi aku ,dia adik bongsu yg mencorakkan warna dan keharmonian dalam keluarga .yakkk ;p mengada kau !

tapi ,dakwat pen tu dah habis dan tak berseri lagi lah keluarga ni .hukhuk .mood sedih .tolong tukar lagu because of you sekarang ;p

lepas siap drawing ,aku pegi meja ibot yg kala itu sedang bergosip dgn aiman .cis nate nih !dgn malu2 aku tarok kertas tu dekat atas meja dia .ibot hanya bingung tak mengerti apa2 .biasa ,budak blur tahap gaban .HAHA .tapi setelah dieksplain mengapa dan kenapa ,barulah si benyok tu paham .haihhh ,

lepas hari tu ,dah takda lagi muka kau kat sekolah tu .aku dah tak dengar lagi orang panggil2 aku dgn nama 'unggas hijau' .kau pun selalu panggil aku 'si kuat makan kan?' kurang ajar .rasa macam nak tapak je muka kau .HAHAHA

Lepas tu kira kira dua minggu ,kau pun pegi ke n.9 .kau tau tak ?selama tiga bulan tu kami rindu kat kau .kau memang setan sebab tak contact kami .aiman dah macam org down ,aku zakiah and ayu rasa macam nak pegi naek heli then  pegi terajang kau kat sana .apa tah yg best sgt kat sana sampai kau lupa nk contcat kami .
setanggg ;p

tapi satu hari tu ,dapat call dari kau .kau mintak ampun sebab tak contcat kami .kau cakap kau hilang sim kan? porahhhh .

lepas tiga genap tiga bulan kau kat sana ,kau kembali ke tanah johor bahru .bila kau datang umah aku ,muka kau memang hitam dan badan pun keremping macam ane jual karpet .shian kau .mesti rindu mak kan ? HAHAHA .Cukup nad ,kureng kau ni .
esoknya pegi jogging di Adda Height .dah lah datang lambat dgn aiman pastu ada hati nak sengih2 jumpa ktorang mintak maaf .tapi memang lawak tengok muka kau masa tuh ;p again .

well minggu beikutnya kau kene transfer di kl kan ? Usu pegi demi kedaulatan negara .bapak geli aku dengar .HAHAHA

tapi alhamdulillah sampai sekarang kita masih lagi contact kan ?aku happy dgn keadaan ini .even dah semakin jarang jogging .sobs .bebudak ni liat nak mampos ajak gi jogging .tak kesian gaknye tgk lemak aku yga da bekumpol ni .eh lupa ,zakiah jugak .HAHAHAHA

dua hari lepas kau ingatkan aku tentang sebatang pen kan ,iobot ?sebabtulah aku jadikan ini sebagai enrty kali ni dan dengan harapan bila aku bukak blog ni masa dah tua nanti ,aku kau dan sebatang pen tetap dalam ingatan ;)

terima kasih kerana membaca ;D

colours,
ara nadea roslan .

2 comments:

farra ashaari said...

sory beb aq bru ley dpt online n bce entry ko nie... hehehe

ara nadia said...

hehe .takpe ;)

Post a Comment

Wednesday, October 27, 2010

aku kau dan sebatang pen .

 faber castle , favorite ;)


kali ini ,penulisan aku dikhaskan utk aiman ,ayu ,zakiah ,ibot dan aku sendiri .
kawan2 ,masih ingat tak korang tentang kisah sebatang pen ? tak ingat ?
mari aku berus ingatan kalian yg lemah tu. (eceh ,mcm cakap diri sendiri jek ?haha.)

suatu hari tu ,ada khabar duka dan gembira yg dibawa oleh ibot .
ibot: weh ,aku dapat tawaran polis .pegi training dekat negeri sembilan tiga bulan .
aiman: kau pegi ke bot ?
ibot: pegi dok .dari dulu lagi memang cita2 aku nk jadi polis .
aku: ala ,tak payah la bot .tak best doe kau takde .lain je nanti .
ayu: entah kau ni. lagi bape bulan je nak STPM ,sayang dok benti sekarang .
zakiah hanya mendiamkan diri dan ibot pulak buat muka seposen ;p

sebenarnya ibot ,waktu tu aku nak ucap tahniah kat kau sebab kau dapat kejar cita2 kau .sedangkan kami?
masih terkapai kapai cari tujuan .tapi tak terkeluar dari mulut aku sebab dalam masa yg sama kami akan kehilangan kau ,sahabat baik kami .seumur hidup ,aku tak penah jumpa lagi member yg macam kau dan aiman .yg selalu nasihat aku ,yg selalu pesan belajar rajin2 even korang pun malas jugak dan yg selalu ada bila aku curhat ;p sobsobs*

masuk plot seterusnya .maaf tadi hanya intro ;D haha !

hari tu ,ujian penilaian pertama dijalankan dan hari tu jugak bermakna hari terakhir kau di sekolah ;( .
masa tu aku ingat lagi ,first paper kita ,muet so biasalah sebelum ujian standard lah kalau masing2 duduk tempat masing2 dan baca buku ,tapi ada gak yg bersoseh soseh ;p (mcm ckp diri sendiri pulak.agaga ;D .)
waktu tu kau ingat tak ?aku langsung tak becakap dgn kau even byk kali kau tegur aku .ayu pun tak tegur kau kan ?maaf lah .sebenarnya kan ,bukan aku marah or whatever tapi just emosi terganggu bila pikir ni kali terakhir aku nampak kau pakai baju sekolah putih yg macam baju terbang kat badan kau .haha .ni dah kurang ajar ni nad .kekeke .tapi seriously aku sedih sebab aku dah anggap K.A.M.I ni macam family aku sendiri .
sebabtu zakiah wujudkan gelaran masing2 kan ?along angah uda achik usu .grr ;p

 KAMI

masa tengah duduk diam2 kat tempat masing2 tuh .tiba tiba aku tepandangkan sebatang pen biru jenama faber castle kegemaranku .pen tu memang aku suka pakai sebab mata pena dia tajam ,tapi kerana aku sukaguna pen itulah buat cikgu mai selalu bebel kat aku sebab dia cakap tulisan aku makin kecik dan menyusahkan mata dia nak baca ,dan dia cakap lagi ,nampaknya aku ni semakin malas berbanding nadia yg dahulu dia ajar masa form 5 .grr ;p betol ke ? oh come on teacher ,life change ! imma grown up ladies ;D
errr .aku tetiba dapat idea utk melukis gambar pen tersebut dan cuba mengaitkannya dgn kami berlima .
sudahnya ,aku dapat klasifikasikan yg mana satu kami dan fungsi kami dalam adik beradik (; bijak bijak .HAHA

aiman ,sebagai tutup pen .berfungsi menjadi ketua kepada adik beradik .dia yg menjaga dan melindungi adik adiknya yg lain .
ayu ,sbg batang pen .dia orangnya yg akan menolong aiman utk menjaga adik2 nya berikutan mereka berdua ni malang sebab dapat adik2 yg senget ;p
zakiah ,sbg pemegang pen kerana dia lah orangnya yg akan mengawal dan menegur siblingnya yg lain agar tidak tumbang ke tanah .
nadia ,aku pulak sebagai komponen paling kecil iaitu mata pen .aku ialah ... alamak aku lupa lah aku ni ibarat apa .haha .okeoke takpe ,nati da ingat aku edit entry ni yek ;p
ibot ,sebagai dakwat pen .kerana bagi aku ,dia adik bongsu yg mencorakkan warna dan keharmonian dalam keluarga .yakkk ;p mengada kau !

tapi ,dakwat pen tu dah habis dan tak berseri lagi lah keluarga ni .hukhuk .mood sedih .tolong tukar lagu because of you sekarang ;p

lepas siap drawing ,aku pegi meja ibot yg kala itu sedang bergosip dgn aiman .cis nate nih !dgn malu2 aku tarok kertas tu dekat atas meja dia .ibot hanya bingung tak mengerti apa2 .biasa ,budak blur tahap gaban .HAHA .tapi setelah dieksplain mengapa dan kenapa ,barulah si benyok tu paham .haihhh ,

lepas hari tu ,dah takda lagi muka kau kat sekolah tu .aku dah tak dengar lagi orang panggil2 aku dgn nama 'unggas hijau' .kau pun selalu panggil aku 'si kuat makan kan?' kurang ajar .rasa macam nak tapak je muka kau .HAHAHA

Lepas tu kira kira dua minggu ,kau pun pegi ke n.9 .kau tau tak ?selama tiga bulan tu kami rindu kat kau .kau memang setan sebab tak contact kami .aiman dah macam org down ,aku zakiah and ayu rasa macam nak pegi naek heli then  pegi terajang kau kat sana .apa tah yg best sgt kat sana sampai kau lupa nk contcat kami .
setanggg ;p

tapi satu hari tu ,dapat call dari kau .kau mintak ampun sebab tak contcat kami .kau cakap kau hilang sim kan? porahhhh .

lepas tiga genap tiga bulan kau kat sana ,kau kembali ke tanah johor bahru .bila kau datang umah aku ,muka kau memang hitam dan badan pun keremping macam ane jual karpet .shian kau .mesti rindu mak kan ? HAHAHA .Cukup nad ,kureng kau ni .
esoknya pegi jogging di Adda Height .dah lah datang lambat dgn aiman pastu ada hati nak sengih2 jumpa ktorang mintak maaf .tapi memang lawak tengok muka kau masa tuh ;p again .

well minggu beikutnya kau kene transfer di kl kan ? Usu pegi demi kedaulatan negara .bapak geli aku dengar .HAHAHA

tapi alhamdulillah sampai sekarang kita masih lagi contact kan ?aku happy dgn keadaan ini .even dah semakin jarang jogging .sobs .bebudak ni liat nak mampos ajak gi jogging .tak kesian gaknye tgk lemak aku yga da bekumpol ni .eh lupa ,zakiah jugak .HAHAHAHA

dua hari lepas kau ingatkan aku tentang sebatang pen kan ,iobot ?sebabtulah aku jadikan ini sebagai enrty kali ni dan dengan harapan bila aku bukak blog ni masa dah tua nanti ,aku kau dan sebatang pen tetap dalam ingatan ;)

terima kasih kerana membaca ;D

colours,
ara nadea roslan .

2 comments:

  1. sory beb aq bru ley dpt online n bce entry ko nie... hehehe

    ReplyDelete