Monday, March 14, 2011

Semuanya Cun Saja

Assalamualaikum
 ya habibi ya maulana.


Ececeh ye ye bagai je ya habibi ya maulana padahal taktahu pon ape benda nye. Okay fine tak cool. Kaurang apa khabar der? Okay mesti kaurang tertanya-tanya mengapa tajuk entri aku tu cam ye ye poyo je enn. 'semuanya cun saja.' means? Okay okay. Bawak betendang, bawak betenang :P


Sebenarnya taklah serious sangat benda yg aku nak ce cite ce cite kat sini ni hihihi =) tapi, biasalah sekadar nak bikin santapan kat kaurang. Err especially bagi you girls yg super single and available *ecewah.


Apa yang aku maksud dgn ayat diatas? Err, apakah? Okay girls and ladies, apa yang buat kaurang rasa macam ‘ahh, baik aku single. Ada special boyfren pon belum tentu happy. Ye tak?’ okay. Biar aku jawab bagi pihak kaurang ye. *yelah, kaurang mana nak comment kat shoutbox aku. Ekeke.* nampak tak aku tukar font color tu? Hah tu menandakan hal ini sangat serious ye kawan-kawan :P

Mungkin ada diantara jawapan kaurang macam ni kot. Kan kan kan?:-

1.   Alah, buatpe ade boypren2 ni, single sudah. Bebas sket, ye tak?
2.  Aku malas lah nak ada komitmen ni, nanti aku nak keluar lepak2 dgn kawan lelaki aku pon susah. Sikit2 jelous. Bingit :D
3.  Err. Knp aku takde boypren ye? Entahlah. Mungkin sebab aku tak jumpa lagi kot org yg tol2 aku suke *err?*
4.  Alah, aku nak boyprengg yang kaya, handsome pastu anak tunggal. Baru best! Dapat kikis harta dia. Hahaha *evil laugh*
5.  Dohh, aku tak caya la kat laki ni. Rata-rata nak ambek kesempatan. Tak rela makkk yawww! :P
6.  Emm. Aku kalau boleh nak carik lelaki yg pakai cermin mata, pastu ada rahang and ada janggut sikit. Fuhhh, handsome siot :P *kahkahkah.*
7.  Kalau ada boypren pon, boleh ke dia jaga kita leklok? Entah nanti dia tinggal kita gitu je. Naya je wat penat kita sayang2 dia. Hahaha
8.  Eh. Bukan senang doe nak sayang orang. Aku dahlah trauma!
9.  Err. Malas lah doe! Kang kena layan dia, kena keluar dating. Adusss. Aku dahlah malas nak keluar2 ni. Pastu nak kena selalu topup, kang tak mesej kang dia kata tak sayang.
10.      Boleh ke dia terima aku seadanya? Segala kelebihan dan kekurangan aku, boleh ke dia terima dgn hati terbuka? Bukan senang nak carik seorang LELAKI.


Ada ke antara jawapan2 kat atas tu penah terselit-selit kat memana bahagian kat minda kaurang? Kalau ada sila gelak ramai-ramai.

Aku nak cakap lebih pun tak boleh sebab ada jugak jawapan kat atas tu jawapan aku masa dulu-dulu. Ye kawan2, dulu-dulu. Hehehe :P I was noty before!

Takpelah, bak kata orang ‘jauh mana dia pegi, kalau dia utk kita, mesti dia akan datang jugak.’ So kaurang yang still single, jangan risau, jodoh kalian mesti ada. Cuma lambat atau cepat je yang menjadi penghubungnya.

Jangan dok galak sangat mencari sebab ‘cinta yang dicari itu mesti akan pergi.’ Selamilah okay?

Wehh apasal weh aku bercerita pasal cinta dan boypren ni? Ergh. *kelip-kelip mata.*

rinduuu~

Sekian salam kasih J

2 comments:

Helwa Hazman said...

y num 6 ue mmg special u ko jew,,,
hahahaha

Cik Nad :) said...

kahkahkah. sbb tu la aku buat *kahkahkah*
pandai kau wawa :P

Post a Comment

Monday, March 14, 2011

Semuanya Cun Saja

Assalamualaikum
 ya habibi ya maulana.


Ececeh ye ye bagai je ya habibi ya maulana padahal taktahu pon ape benda nye. Okay fine tak cool. Kaurang apa khabar der? Okay mesti kaurang tertanya-tanya mengapa tajuk entri aku tu cam ye ye poyo je enn. 'semuanya cun saja.' means? Okay okay. Bawak betendang, bawak betenang :P


Sebenarnya taklah serious sangat benda yg aku nak ce cite ce cite kat sini ni hihihi =) tapi, biasalah sekadar nak bikin santapan kat kaurang. Err especially bagi you girls yg super single and available *ecewah.


Apa yang aku maksud dgn ayat diatas? Err, apakah? Okay girls and ladies, apa yang buat kaurang rasa macam ‘ahh, baik aku single. Ada special boyfren pon belum tentu happy. Ye tak?’ okay. Biar aku jawab bagi pihak kaurang ye. *yelah, kaurang mana nak comment kat shoutbox aku. Ekeke.* nampak tak aku tukar font color tu? Hah tu menandakan hal ini sangat serious ye kawan-kawan :P

Mungkin ada diantara jawapan kaurang macam ni kot. Kan kan kan?:-

1.   Alah, buatpe ade boypren2 ni, single sudah. Bebas sket, ye tak?
2.  Aku malas lah nak ada komitmen ni, nanti aku nak keluar lepak2 dgn kawan lelaki aku pon susah. Sikit2 jelous. Bingit :D
3.  Err. Knp aku takde boypren ye? Entahlah. Mungkin sebab aku tak jumpa lagi kot org yg tol2 aku suke *err?*
4.  Alah, aku nak boyprengg yang kaya, handsome pastu anak tunggal. Baru best! Dapat kikis harta dia. Hahaha *evil laugh*
5.  Dohh, aku tak caya la kat laki ni. Rata-rata nak ambek kesempatan. Tak rela makkk yawww! :P
6.  Emm. Aku kalau boleh nak carik lelaki yg pakai cermin mata, pastu ada rahang and ada janggut sikit. Fuhhh, handsome siot :P *kahkahkah.*
7.  Kalau ada boypren pon, boleh ke dia jaga kita leklok? Entah nanti dia tinggal kita gitu je. Naya je wat penat kita sayang2 dia. Hahaha
8.  Eh. Bukan senang doe nak sayang orang. Aku dahlah trauma!
9.  Err. Malas lah doe! Kang kena layan dia, kena keluar dating. Adusss. Aku dahlah malas nak keluar2 ni. Pastu nak kena selalu topup, kang tak mesej kang dia kata tak sayang.
10.      Boleh ke dia terima aku seadanya? Segala kelebihan dan kekurangan aku, boleh ke dia terima dgn hati terbuka? Bukan senang nak carik seorang LELAKI.


Ada ke antara jawapan2 kat atas tu penah terselit-selit kat memana bahagian kat minda kaurang? Kalau ada sila gelak ramai-ramai.

Aku nak cakap lebih pun tak boleh sebab ada jugak jawapan kat atas tu jawapan aku masa dulu-dulu. Ye kawan2, dulu-dulu. Hehehe :P I was noty before!

Takpelah, bak kata orang ‘jauh mana dia pegi, kalau dia utk kita, mesti dia akan datang jugak.’ So kaurang yang still single, jangan risau, jodoh kalian mesti ada. Cuma lambat atau cepat je yang menjadi penghubungnya.

Jangan dok galak sangat mencari sebab ‘cinta yang dicari itu mesti akan pergi.’ Selamilah okay?

Wehh apasal weh aku bercerita pasal cinta dan boypren ni? Ergh. *kelip-kelip mata.*

rinduuu~

Sekian salam kasih J

2 comments:

  1. y num 6 ue mmg special u ko jew,,,
    hahahaha

    ReplyDelete
  2. kahkahkah. sbb tu la aku buat *kahkahkah*
    pandai kau wawa :P

    ReplyDelete