Thursday, April 12, 2012

Jangan berlebihan dalam sesuatu perkara, please?

assalamualaikum!




HOHOHO! Hai awek yg sedang tidak bahagia dan kaki sailang diluar sana. Apa Khabar? *pinjam ayat pengenalan ala-ala blog the other khairul kejap. Mr. K yg ohsem tu follow aku kat twitter tau. kau hado? hahahahaha -.-v





Sekarang ni, berlambak betul aku bukak dekat mana-mana social network whether facebook or twitter pun, masing-masing seakan-akan sedang berlumba menyatakan bahawa mereka unhappy. why my lovely girl? awak berhak tulis status dan tweet yg happy-happy, so why you no happy?



Aku ni kaki stalk. I have to admit yg aku ni sangat ohsem bab-bab meng-stalk orang so beware korang out there. Mungkin cerita korang ada ditangan aku. wkwkwkwkw :p



So bila aku stalk, macam-macam perasaan timbul. Bila tengok orang-orang yg mula-mula couple, best je ayat dorang. Sweet je ennn wall post dekat makwe/pakwe. Gambar pun cantik je boleh pandang-pandang, boleh pegang-pegang. EH. *bukak lagu ana rafali*



Then, few days lepastu mulalahh keluar dekat news feed aku, dekat timeline aku ayat kemain sedih. Alahai dik. berderet-deret kata-kata down yg awak luahkan dekat dinding-dinding alam maya. Kenapa? Sikit-sikit takpe dik. I faham. Orang lain pun faham. Sebab biasalah kan manusia, need place to cry on. EH? tapi kalau dah berlebihan, kami yg kesian ni pun naik jelak tahu? it just like, 'wei doh kau meroyan apa wei? pls la jgn buat malu perempuan. belum kahwin kot? sedih kemain macam dah mati laki kbai.' macamtu lah perasaan akak ni bila tengok kemain adik bersedih di wall pesbuk mahupun di timeline twitter. sorry kalau tersinggung. but that's the truth.


Kasihan manusia pada perkara yg patut. Pada perkara yg boleh dihadam minda. 




Perkara yg berlebihan, memang memualkan. Cuba tanya sekeliling awak? Dalam islam pun, sesuatu perkara tu biarlah besederhana. So tentang perasaan pun, biarlah sederhana saja. Sejauh mana awak cakap awak lagi sayang Allah dan Rasul dari si dia, tapi bila something bad happen to our relationship, we cry like hell. Tapi bila benda-2 yg melibatkan sang pencipta? *muhasabah diri sendiri gak*



Macamni lah, bagi akak kan *baikface.jpg* tak guna nak susah-susahkan hati demi insan yg belum benar-benar pasti jodoh awak. Ya, kalau korang fighting, memang sedih ye tak? tapi berpada-pada lah. awak tahu tak kaki sailang diluar sana yg suka menyailang awek orang ni bersepah tepi jalan? dia tunggu masa je nak ruin your relationship k? so, jangan meluah terlalu banyak. 


Nak meluah boleh, cuba luah dekat member. I mean bukan semua member kita boleh luah. Sebab, ya memang tak semua orang boleh faham kita macam kita faham dia waktu sedih kan? So, carilah yg betul-betul boleh buat awak lega hati. InshaAllah. Semua benda akan jadi lebih ringan. =)



Saya mungkin takde pengalaman gaduh lama-lama ni sebab previous love story pun kejap kejap je. hahahahahahahahahaha dehel kau minah buat malu kaum je kbai. But i'm too sure, kita ni even digelar kaum yg lemah, tapi sebenarnya kita kuat kan?



Senang camni lah, fikir ye. Belum apa-apa lagi dah berpecah belah, gaduh sana sini, masam muka, lepastu baik balik like 'tadaaa nothing happen and i'm happy now' and few hours later, tweet/ up status like every second yg kau tengah sedih kecewa putus cinta 'shaait, you hurt me again like always. i miss the old us and whatsoever.' dehel weh dehel? relax k?



And yeah, relax lah. Awak umur baru berapa? Dunia ni luas, jangan kecilkan dunia awak semata kerana dia dia dan untuk dia. Kalau sedih, apa kata cycling ke? jogging ke? hah kalau nak luah sangat, buat blog. Akak pun kalau sedih mencarut dekat blog ni gak. lantaklah. Keluar semua kesedihan. Taklah everyday nak status sedih je kan?



Papepun, semoga awak bahagia dengan pasangan masing-masing hingga ke Jannah. InshaAllah. =)




p/s: kejadah punya entry? aku pun tak paham. datang secara tetiba. maka tak kemas isinya. nasiblah anak-anak. hahahahaha





dua gambar ni dipaksa upload oleh member aku, pezal. sebab dia suka caca. hahahahahahahahaha -.-v






tak semua benda kita boleh share dengan public. 


twitter gua! meh follow.








1 comment:

Post a Comment

Thursday, April 12, 2012

Jangan berlebihan dalam sesuatu perkara, please?

assalamualaikum!




HOHOHO! Hai awek yg sedang tidak bahagia dan kaki sailang diluar sana. Apa Khabar? *pinjam ayat pengenalan ala-ala blog the other khairul kejap. Mr. K yg ohsem tu follow aku kat twitter tau. kau hado? hahahahaha -.-v





Sekarang ni, berlambak betul aku bukak dekat mana-mana social network whether facebook or twitter pun, masing-masing seakan-akan sedang berlumba menyatakan bahawa mereka unhappy. why my lovely girl? awak berhak tulis status dan tweet yg happy-happy, so why you no happy?



Aku ni kaki stalk. I have to admit yg aku ni sangat ohsem bab-bab meng-stalk orang so beware korang out there. Mungkin cerita korang ada ditangan aku. wkwkwkwkw :p



So bila aku stalk, macam-macam perasaan timbul. Bila tengok orang-orang yg mula-mula couple, best je ayat dorang. Sweet je ennn wall post dekat makwe/pakwe. Gambar pun cantik je boleh pandang-pandang, boleh pegang-pegang. EH. *bukak lagu ana rafali*



Then, few days lepastu mulalahh keluar dekat news feed aku, dekat timeline aku ayat kemain sedih. Alahai dik. berderet-deret kata-kata down yg awak luahkan dekat dinding-dinding alam maya. Kenapa? Sikit-sikit takpe dik. I faham. Orang lain pun faham. Sebab biasalah kan manusia, need place to cry on. EH? tapi kalau dah berlebihan, kami yg kesian ni pun naik jelak tahu? it just like, 'wei doh kau meroyan apa wei? pls la jgn buat malu perempuan. belum kahwin kot? sedih kemain macam dah mati laki kbai.' macamtu lah perasaan akak ni bila tengok kemain adik bersedih di wall pesbuk mahupun di timeline twitter. sorry kalau tersinggung. but that's the truth.


Kasihan manusia pada perkara yg patut. Pada perkara yg boleh dihadam minda. 




Perkara yg berlebihan, memang memualkan. Cuba tanya sekeliling awak? Dalam islam pun, sesuatu perkara tu biarlah besederhana. So tentang perasaan pun, biarlah sederhana saja. Sejauh mana awak cakap awak lagi sayang Allah dan Rasul dari si dia, tapi bila something bad happen to our relationship, we cry like hell. Tapi bila benda-2 yg melibatkan sang pencipta? *muhasabah diri sendiri gak*



Macamni lah, bagi akak kan *baikface.jpg* tak guna nak susah-susahkan hati demi insan yg belum benar-benar pasti jodoh awak. Ya, kalau korang fighting, memang sedih ye tak? tapi berpada-pada lah. awak tahu tak kaki sailang diluar sana yg suka menyailang awek orang ni bersepah tepi jalan? dia tunggu masa je nak ruin your relationship k? so, jangan meluah terlalu banyak. 


Nak meluah boleh, cuba luah dekat member. I mean bukan semua member kita boleh luah. Sebab, ya memang tak semua orang boleh faham kita macam kita faham dia waktu sedih kan? So, carilah yg betul-betul boleh buat awak lega hati. InshaAllah. Semua benda akan jadi lebih ringan. =)



Saya mungkin takde pengalaman gaduh lama-lama ni sebab previous love story pun kejap kejap je. hahahahahahahahahaha dehel kau minah buat malu kaum je kbai. But i'm too sure, kita ni even digelar kaum yg lemah, tapi sebenarnya kita kuat kan?



Senang camni lah, fikir ye. Belum apa-apa lagi dah berpecah belah, gaduh sana sini, masam muka, lepastu baik balik like 'tadaaa nothing happen and i'm happy now' and few hours later, tweet/ up status like every second yg kau tengah sedih kecewa putus cinta 'shaait, you hurt me again like always. i miss the old us and whatsoever.' dehel weh dehel? relax k?



And yeah, relax lah. Awak umur baru berapa? Dunia ni luas, jangan kecilkan dunia awak semata kerana dia dia dan untuk dia. Kalau sedih, apa kata cycling ke? jogging ke? hah kalau nak luah sangat, buat blog. Akak pun kalau sedih mencarut dekat blog ni gak. lantaklah. Keluar semua kesedihan. Taklah everyday nak status sedih je kan?



Papepun, semoga awak bahagia dengan pasangan masing-masing hingga ke Jannah. InshaAllah. =)




p/s: kejadah punya entry? aku pun tak paham. datang secara tetiba. maka tak kemas isinya. nasiblah anak-anak. hahahahaha





dua gambar ni dipaksa upload oleh member aku, pezal. sebab dia suka caca. hahahahahahahahaha -.-v






tak semua benda kita boleh share dengan public. 


twitter gua! meh follow.








1 comment: